"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

Numerosi experti pe probleme de nutritie sustin ca enzima ubiquinol joaca un rol important in protejarea organismului de efectele imbatranirii. In anii recenti, nutrientul coenzima Q10 a castigat foarte mult in popularitate.

Aceasta poate fi obtinuta din surse alimentare precum fructele si legumele, dar si din carnea de vita, de peste si de pui. Pana in preajma varstei de 35 de ani, corpul converteste in mod natural coenzima Q10 in compusul activ ubiquinol, o enzima producatoare de energie care sprijina sanatatea tuturor celulelor din corp.

ce sa mananci ca sa nu imbatranesti

Ubiquinolul este o substanta esentiala pentru mentinerea unei sanatati optime

Specialistii sustin ca ubiquinolul nu trebuie sa lipseasca niciodata din alimentatie. Ubiquinolul este forma izolata, bogata in electroni, a coenzimei Q10. Desi aceasta substanta este cunoscuta si documentata inca din anii 1950, nu a fost introdusa pe piata de larg consum mai devreme de anul 2006.

PUBLICITATE

Cand concentratia de ubiquinol din organism scade, ne simtim lipsiti de vlaga si obositi, iar sistemul cardiovascular este mai predispus la imbolnavire.

Din pacate, abilitatea naturala a organismului de a transforma coenzima Q10 in nutrientul usor de absorbit ubiquinol scade odata cu inaintarea in varsta.

In preajma varstei de 40 de ani, eficienta de conversie a corpului scade intr-atat de mult incat devine imposibila mentinerea unei concentratii serice normale de ubiquitol doar prin alimentatie. La un moment dat, nici suplimentele de coenzima Q10 luate in doze mari nu mai reprezinta o solutie viabila pentru corectarea deficitului creat.

Citeste si ” SECRETELE UNEI IMBATRANIRI FRUMOASE SI SANATOASE

Ubiquinolul joaca un rol vital in productia de ATP (energie mitocondriala), care reprezinta o forma de energie fundamentala pentru toate celulele corpului; pierderea acestei energii celulare fundamentale are ca efect apoptoza celulara. Organismul produce ubiquinol in mod natural, dar pe masura de imbatranim, nu numai ca aceasta conversie isi pierde treptat din eficienta, ci si productia de energie celulara propriu-zisa (ATP) scade. La acest prag, corpul devine foarte vulnerabil la boli cronice si acute datorate procesului de imbatranire.

„Fara o productie organica eficienta de ATP la nivel celular, imbatranirea tesuturilor este mult mai rapida si mai evidenta,” explica dr. Barry.

Proprietatile uimitoare al ubiquinolului

1. Combate radicalii liberi din mitocondriile celulare

2. Este

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE