"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

SPATE IN 2 LUNI RENUNTAND LA CONSUMUL DE GLUTEN!

8. Sustineti-va zona lombara. Rulati un prosop si plasati-l în scobitura spatelui atunci când stati jos, va sustine coloana dreapta si va ajuta sa pastrati o pozitie sanatoasa.

9. Atunci când lucrati, luati o pauza. Ridicati-va din când în când si faceti câtiva pasi.

10. Mentineti capul drept, dar trageti barbia spre interior. Evitati sa aplecati capul spre înainte atunci când lucrati la masa sau când cititi.

11. Pozitionati monitorul calculatorului la nivelul ochilor. Daca va fortati sa priviti în sus sau în jos, s-ar putea sa contractati muschii gâtului.

12. Daca tineti telefonul în scobitura dintre cap si umar ca sa puteti vorbi si scrie in acelasi timp, va obligati gâtul la o pozitie incomoda, este o invitatie la anchilozare si durere.

13. Dormiti pe o saltea tare, pentru a mentine coloana intr-o pozitie corecta.

14. Scapati de perna sau cumparati o perna speciala, care sa ofere gâtului sustinerea adecvata.

15. Nu dormiti pe burta, alegeti pozitia fetusului, pe o parte, cu genunchii adunati la piept.

16. Atunci când afara este frig si umed, tineti gâtul la caldura. Vremea rea poate agrava anchilozarea cervicala.

17. Daca sunteti tensionati, muschii gâtului se pot contracta, de aceea atunci când sunteti sub un mare stres, apelati la meditatie sau la orice alte tehnici de relaxare.

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.