"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Majoritatea durerilor de cap si a tensiunilor resimtite provin de la gât sau umeri, asa ca aveti grija de gâtul dumnevoastra, iar corpul va fi recunoscator.

Atunci când gâtul este supus unui efort neadecvat, vertebrele si muschii sai fac o treaba buna sustinând capul.

Dar capul apasa pe o structura relativ mica….

exercitii pentru redobandirea mobilitatii gatului

O cauza obisnuita a anchilozarii si durerilor cervicale este faptul ca tinem capul într-o pozitie incomoda timp îndelungat, spun fizioterapeutii.

Unele persoane sunt supuse unui risc mai mare, din cauza profesiei. Coafezele, de exemplu, lucreaza toata ziua într-o pozitie aplecata spre înainte.

Dar oricare ne-ar fi meseria, anchilozarea cervicala poate fi eliminata înlocuind obiceiurile proaste cu unele bune si facând exercitii în mod regulat.

Iata ce aveti de facut daca aveti gatul intepenit:

1. Daca aveti gâtul întepenit, aplicati o punga cu gheata înfasurata într-un prosop, timp de 15 minute. Repetati, în functie de starea pe care o aveti.

2. Dupa ce gheata a redus inflamatia, aplicati caldura, care este un calmant minunat.

3. Slabiti tensiunea musculara apasând moderat zona timp de trei minute. Folositi doar vârfurile degetelor pentru a exercita o presiune ferma.

Citeste aici si despre CEL MAI PUTERNIC TRATAMENT IMPOTRIVA DURERILOR DE SPATE – ITI TRECE DUREREA INSTANT!

4. Consumati acizi grasi esentiali din surse naturale, care stimuleaza imunitatea, iar organismul devine mai putin vulnerabil la inflamatii. Rezultatele nu apar insa instantaneu, este nevoie de câteva saptamâni pentru a observa efectul. Surse naturale de acizi grasi esentiali: ulei din seminte de in, ulei de cânepa, ulei de luminita noptii, de limba mielului, de cocaze negre etc.

5. În locul unor remedii alopate, îndreptati-va spre plantele medicinale. Fitoterapia ofera nenumarate remedii. Pentru inflamatii, puteti lua scoarta de salcie alba, iar daca aveti spasme cervicale sau muschii tensionati, încercati valeriana sau calinul.

6. Vitaminele antioxidante C si E, luate regulat, pot preveni deteriorarea dureroasa a articulatiilor. Fructele si legumele proaspete sunt cele mai importante surse de vitamina C. Uleiurile vegetale, uleiul din germeni de grâu, nucile, alunele si legumele cu frunze verzi sunt surse de vitamina E.

7. Stati pe un scaun cu spatar, pentru a mentine coloana vertebrala dreapta.

Vezi aici si CUM S-A VINDECAT GEORGIAN DE DURERILE INSUPORTABILE DE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.