"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twelve − 9 =

1 × 2 =

Un articol de Mihaela Iliescu

Haideti sa ne imaginam ca suntem intr-un resturant si privim in jur.

Ce vedem?

1. O persoana supraponderala, care comanda o ciorba cu smantana, o farfurie cu spaghete cu sos de carne sau o friptura cu cartofi prajiti, o prajitura si cafea cu frisca, la care poate adauga si ceva alcool.

2. O persoana zvelta care si-a ales drept meniu o supa de legume, carne la gratar cu o garnitura de legume, o salata, un mar sau alt fruct, totul „stropit” cu apa sau lapte.

Ni se pare ca a doua alegere ar fi cea mai potrivita, dar este oare asa?

cum se digera mancarea in stomac

Corpul nostru este un mecanism chimic perfect, care accepta orice hrana ii este oferita.

Mai reactioneaza din cand in cand cu violenta, prin voma sau diaree, ceea ce inseamna ca ii este afectata perfectiunea.

Ce face organismul nostru cu hrana pe care i-o oferim? 

O parte se transforma in grasimi, pentru vremuri „grele”, o alta parte intretine arderea in „cuptoarele” nenumaratelor celule ale organimsului.

Daca energia oferita nu este de ajuns, corpul va cere mai mult, cu insistenta, astfel incat va urma o vizita prin frigider.

Cand intregul „combustibil” oferit se epuizeaza, urmeaza dereglari si apoi moartea.

Dar acestea pot aparea si atunci cand organismul nostru este alimentat cu un combustibil nepotrivit.

Putem asemana sistemul digestiv cu o rafinarie, in care se fabrica propriul combustibil si se produce energie din materia prima care este furnizata: proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale.

Alimentele naturale sunt absorbite si utile, altele (cele prelucrate) sunt inutile si chiar daunatoare.

Foarte des, sistemul nostru digestiv trebuie sa accepte o varietate inspaimantatoare de alimente, de bauturi, de alcool, de cofeina, de nicotina, ca sa nu mai vorbim despre medicamente, mai ales cele care sunt prevazute pentru o proasta functionare digestiva (care este de cele mai multe ori imaginara sau fals sugerata de reclamele la medicamente).

AFLA SI IN CE MOMENT AL ZILEI ESTE CEL MAI INDICAT SA CONSUMI ALIMENTELE OBISNUITE!

Atunci cand „travaliul” chimic este anormal, ca urmare a absorbtiei de hrana care fermeteaza sau putrezeste, produsii rezultati au o actiune agresiva asupra peretelui delicat al intestinului subtire, care incearca sa se debaraseze rapid de ei (spasme, diaree, voma, constipatie).

Putem spune, astfel, ca intestinul subtire

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.