"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia BULACU

 

Nu putem căuta fericirea în exterior, la alţii,de exemplu, deoarece nu o putem găsi acolo. Nimeni nu are atât de multă încât să ne-o dea nouă său altora. A fi fericit înseamnă a fi împăcat cu tine şi cu alţii, a înţelege viaţa pe care o ai acum fără să cauţi vinovaţi, a te mulţumi cu ceea ce ai acum, năzuind să ai mai mult viitor.

 

Fericirea se trăieşte,nu se planifică,nu se imaginează.Ea face parte din însăşi fiinţa ta,trebuie doar să o cauţi. Unde? Chiar în tine.

 

În momentul în care eşti neliniştit, când te gândeşti la mai multe lucruri odată,când tânjeşti la ceva ce ai văzut într-un magazin de modă sau ai tras cu coada ochiului la casa vecinului, deja în tine se instalează o agitaţie mentală care dă naştere la frustrări,la invidie,uneori la ura. Toate acestea macină sufletul, distrug acea puritate sufletească cu care ne-am născut,consumă energie vitală.

 

Dacă mintea vă măcina continuu,vom avea frustrări continuu,iar boala se instalează imediat!

 

Nu se poate trăi aşa, deci trebuie intervenit în conştiinţa noastră pentru a elimina „răul” şi a introduce „binele”. Apoi, lucrurile se echilibrează,intră pe făgaş normal şi noi începem să creăm o viaţă nouă,aşa cum ne-o dorim.

 

Cu cât „aruncăm” mai multă energie spre stări negative, cu atât mai puţină ne rămâne pentru a ne dezvolta.

 

Pentru a veni în sprijinul celor spuse mai sus, începând de astăzi, eu, Claudia BULACU m-am integrat in echipa „Secretele.com” cu dorința de a vă prezenta în fiecare zi, câte o carte de spiritualitate, care ne poate ajuta să ne dezvoltăm,să devenim mai buni, mai sensibili,mai …fericiţi.

 

Pentru astăzi, am ales „Cum să fii fericit tot timpul” – din învăţăturile Maestrului yoghin Paramhansa Yogananda.

 

S-a născut la 5 ianuarie 1893 şi a murit la 7 martie 1952. A fost un yoghin şi guru indian care a iniţiat mulţi occidentali în învăţăturile despre mediaţie şi yoga. Yogananda s-a născut în Gorakhpur, Uttar Pradesh, India, într-o familie de credincioşi bengalezi. Încă din copilărie, conştiinţa şi experienţa sa spirituală erau extraodinare. În tinereţe el a mers la mulţi înţelepţi şi sfinţi indieni, sperând că va găsi un învăţător iluminat care să-l ghideze în căutarea sa spirituală.

 

 

În 1920 a plecat în S.U.A., ca delegat la un congres religios internaţional, ţinut la Boston. În acelaşi an, a fondat Frăţia Realizării de Sine (Self-Realization Fellowship), pentru a propaga în întreaga lume învăţăturile antice indiene despre practică şi filosofia Yoga şi tradiţia meditativă.

 

Dacă citeşti cărţi spirituale, alege-le pe cele care conţin ideea de realizare a Sinelui.Asemenea cărţi,precum Biblia,nu ar trebui să fie citite ca şi cum ai citi un roman”- ne sugerează maestrul.

 

Dar ce înseamnă realizarea Sinelui,de fapt?

 

Înseamnă să recunoaştem că suntem „făcuţi” din divinitate,că în fiecare dintre noi există acea scânteie divină care ne călăuzeşte. În momentul în care conştientizăm asta, totul se schimbă radical. Dacă în fiecare dintre noi reuşim să admitem că există divinitatea însăşi,în manifestare, atunci nu mai putem face rău nimănui,pentru că Îi facem rău divinităţii care există în acea persoană.

 

Şi cine ar îndrăzni să facă ceva contra divintatii,cu bună ştiinţă? Omul uită adesea cine este, analizează trupul şi modul în care se îmbrăca,dar nu analizează niciodată (sau foarte rar) ce se află dincolo de toate astea.

 

Aceasta este realizarea Sinelui iar viaţa noastră trebuie să se îndrepte spre acest scop. Celelalte sunt trecătoare,au un început şi,obligatoriu,un sfârşit. Şi bucuria,dar şi tristeţea sunt părticele din viaţă,nu reprezintă viaţa însăşi.

 

Afla aici Cum MULȚUMIREA DE SINE IȚI POATE SCHIMBA VIAȚA

 

Noi,oamenii,spre deosebire de alte fiinţe,avem un instrument la îndemână: gândirea. Este o facultate specială,oferită în dar omului de către Dumnezeu,dar este oferită pentru a gândi binele,nu răul. Această gândire ne de posibilitatea alegerii,prin liberul arbitru dat,tot ca dar, omului pentru a-l ajuta.

 

Dumnezeu i-a mai dat omului facultatea de a se bucura,de a râde şi de a iubi.

 

Dacă vrei să fii fericit,învaţă să trăieşti singur şi să te cufunzi în introspecţie cu privire la orice fel de experienta si izolarea mulţumitoare aleasă de tine,uzuală,este preţul fericirii adevărate”.

 

A învăţa să trăim singuri nu înseamnă să renunţăm la viaţa noastră obişnuită,la familie sau la serviciu. A trăi singur înseamnă a fi noi cu noi înşine câteva momente de peste zi,noi cu gândurile noastre,noi cu Dumnezeul nostru interior. A fi cu Dumnezeul interior înseamnă a fi cu Sinele, înseamnă că L-am recunoscut ca « şef » al vieţii noastre, pentru că doar El ne poate da o călăuzire corectă,în acord cu binele nostru suprem. A fi cu Dumnezeu şi a trăi pentru El şi cu EL în permanenţă înseamnă să fim fericiţi cu adevărat.

 

Bucuria este o parte din Dumnezeu.Bucuria divină poate fi comparată cu milioane de bucurii pământeşti adunate într-una”.

 

Divinitatea este eternă,nu are început şi nu are nici sfârşit. Tot ce ţine de divinitate este etern. Prin urmare,bucuria dăruită de Dumnezeu omului este eternă şi indescriptibilă . Micile bucurii omeneşti,confundate adesea cu plăcerile, sunt doar o parte din ceea ce am putea primi,doar o parte din ce ne este destinat. Secretul este acelaşi : să trăim pentru Dumnezeu,cu gândul la El şi cu inima plină de iubire pentru El.

 

În rest,noi ce am mai putea adăuga ? Nimic. De toate se ocupă chiar Dumnezeu Tatăl.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.