"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twenty − nineteen =

seventeen + 14 =

Un articol de Petrut

 

Lămâile se numără printre cele mai populare fructe din lume. Aceste fructe citrice abundă în vitamina C, antioxidanţi şi nutrienţi esenţiali atât de necesari menţinerii unei sănătăţi optime.

 

Dar lămâia nu este folosită doar ca aliment, ci şi pentru proprietăţile sale medicinale puternice. Citricele întăresc sistemul imunitar şi grăbesc recuperarea după răceli, gripe şi infecţii.

 

Deşi au un gust astringent şi acid, lămâile sunt fructe prin definiţie alcaline care echilibrează pH-ul organismului. Lămâia mai este şi un puternic detoxifiant şi diuretic. Astăzi îţi vom ilustra modul în care poţi folosi coaja de lămâie pentru ameliorarea durerilor articulare.

 

Deşi mulţi dintre noi consumăm sau folosim zilnic lămâi în scopuri culinare, prea puţini ştim să exploatăm în totalitate beneficiile acestor fructe. Iar principala sursă a acestor beneficii nu este pulpa sau sucul de lămâie, ci coaja fructului, coajă pe care de cele mai multe ori o aruncăm la gunoi. Folosită corect, coaja de lămâie poate vindeca durerile de cap, dar şi multe alte boli şi afecţiuni.

 

În continuare îţi vom prezenta modul de preparare a unui remediu puternic pe bază de lămâie, ulei de măsline şi ulei de eucalipt pentru vindecarea sau ameliorarea unui spectru larg de probleme de sănătate.

 

Mod de preparare

 

Ingrediente:

 

– 2 lămâi mari

– 1 cană de ulei de măsline

– 5 frunze de eucalipt

 

Instrucţiuni de preparare:

 

Totul este foarte simplu! Decojeşte lămâile, colectează cojile într-un borcan din sticlă şi toarnă pe este ele uleiul de măsline.

 

Adaugă apoi în borcan şi frunzele de eucalipt, după care înşurubează capacul etanş.

 

Ţine compoziţia la macerat timp de două săptămâni, amestecând conţinutul din când în când.

 

Citește și remediul care iți reda flexibilitatea articulațiilor în scurt timp!

 

După această perioadă de timp, înmoaie o faşă sterilă în amestec şi aplic-o pe zonele afectate de durere în fiecare seară înainte de culcare. Așa te asiguri că nu vei forța articulațiile iar procesul de vindecare va fi accelerat.

 

După 2 saptămâni de la utilizare, efectele ar trebui să se facă resimțite!

 

 

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.