"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nine + 16 =

5 × one =

Un articol de Elena-Lacramioara Ana Kali Kuan

Traim intr-o epoca a dezvoltarii tehnologice, a teoriilor cu privire la diverse teme : viata, alimentatie, moda…trebuie sa stim cum sa procedam ca sa putem trai sanatosi si multi ani .

telefoanele sunt periculoase

Sindromul ochiului uscat

Acest sindrom, denumit stiintific ketatoconjunctivita, reprezinta uscaciunea globului ocular ce apare datorita privirii fixe ce o avem toti cand lucram la computer, televizor, microscop, etc sau chiar daca citim mai mult decat este necesar.

Datorita faptului ca nu clipim suficient de des, globul ocular nu se umezeste suficient in mod natural.

Remediul cel mai ieftin si mai eficace este sa va obisnuiti sa clipiti, sa aveti un mediu ambiant de lucru corespunzator, aer usor umed, nu uscat, fara fum (noroc cu legea anti-fumat) si sa faceti pauze de cateva minute .

Cocoasa de smartphone

Datorita telefoanelor, tabletelor si jocurilor portabile, pe langa sindromul descris anterior vom deveni si cocosati.

Pozitia fixa si cocosata la aceste dispozitive ne aduce multe deservicii cu simptome destul de suparatoare, care pe masura inaintarii in varsta, se transforma in dureri insuportabile, deformari de coloana, dureri de cap etc.

Ma adresez in mod special tinerilor si nu o luati acest sfat ca o “cicaleala”, ci incercati sa intelegeti ca nu o sa fiti tineri o vesnicie si ca voua nu o sa vi se intample .

Unica modalitate de a evita aceste neplaceri este sa reduceti timpul petrecut cu acestea si sa faceti macar o ora de sport pe zi, cu exercitii care sa se adreseze coloanei .

Sindromul de tunel carpian

Se manifesta la nivelul incheieturii manii drepte de obicei pe partea palmei si este datorat tot folosirii indelungate a computerului si a unei pozitii incomode si incorecte a manii.

Daca nu se iau masuri de la primele semne (amorteli, furnicaturi, dureri ) se poate ajunge la operatie .

Eu insami am avut asemenea problema, dar pentru ca stiam deja de acest sindrom ,am luat masuri la timp ca sa nu ajung la operatie .

Ce trebuie sa faceti ? 

Pauze, miscari circulare ale incheieturii si adoptarea unei pozitii comode, care sa nu va mai solicite

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.