"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Alexandra Ungureanu

Sfantul Vasile este primul sfant pe care il sarbatorim in noul an si odata cu el intalnim cateva obiceiuri ce se cer a fi respectate pentru a avea un an cat mai bun.

superstitie sau intelepciune din popor, tu decizi

Bunica obisnuia sa imi spuna ca in data de 1 ianuarie, fetele nemaritate trebuie sa impleteasca crengute de mar, pe care sa atarne busuioc, o batista, o para, un sir de margele si un inel. Ele trebuie apoi sa ascunda aceasta crenguta afara si daca a doua zi vor gasi aceasta crenguta acoperita cu bruma, se vor marita cu un om bogat, in caz contrar, sortitul este un om sarac.

De asemenea, nu uita ca prima persona care iti intra in casa in aceasta zi, trebuie sa fie un barbat, iti va aduce noroc! In functie de cat de bogat sau sarac este acesta, asa iti va fi si anul.

PUBLICITATE

Stim ca nu o sa-ti placa asta, insa varsa un pahar cu vin pe masa, sparge un pahar si rastoarna cutia cu chibrituri, iti va aduce bunastare in anul ce tocmai a inceput.

Ce zici, tu stiai de aceste traditii? Avea bunica dreptate?

La multi ani tuturor sarbatoritilor de azi!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE