"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Petrut

Rinichii sunt organe vitale care indeplinesc mai multe roluri cruciale in organism, asa ca trebuie sa le acordam importanta cuvenita si sa avem mereu grija sa-i menajam.

PUBLICITATE

Potrivit medicilor specialisti, rinichii filtreaza zilnic intre 110 si 140 de litri de sange pentru a produce 1-2 litri de urina, eliminand prin excretie materiile reziduale si surplusul de lichid din organism.

PUBLICITATE

Printre functiile vitale ale rinichilor se numara: prevenirea acumularilor de toxine in corp, stabilizarea nivelurilor electrolitilor, producerea de hormoni pentru echilibrarea tensiunii arteriale, productia de celule sanguine si mentinerea sanatatii oaselor.

O statistica socanta arata ca peste 26 de milioane de americani sufera de boli renale si ca 1 din 3 adulti prezinta un risc ridicat de a capata boli de rinichi!

PUBLICITATE

ce sa nu faci casa protejezi organele interne

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Numai in SUA, bolile renale rapun mai multe vieti decat cancerul mamar sau cancerul de prostata. Rinichii trebuie menajati si protejati cat mai bine, deoarece sanatatea acestor organe vitale este periclitata de numerosi factori, printre care si diabetul de tipul 2, hipertensiunea arteriala, glomerulonefrita – care afecteaza capacitatea de filtrare a compartimentului renal, infectii, calculii renali, dar si abuzul de analgezice fara prescriptie medicala.


Simptomele incipiente ale bolilor renale sunt:

PUBLICITATE

– Oboseala si slabiciune corporala

PUBLICITATE

– Urinare ingreunata si dureroasa

– Urina spumoasa

PUBLICITATE

– Urinare cu sange

PUBLICITATE

– Intensificarea nevoii de urinare (mai ales pe timpul noptii)

– Edem al pleoapelor

PUBLICITATE

– Intensificare a senzatiei de sete

PUBLICITATE

In continuare iti vom ilustra principalii factori cu o influenta negativa asupra functiei renale. Ia neaparat masuri de corectare a acestora!

Consumul insuficient de apa

PUBLICITATE

Hidratarea necorespunzatoare a corpului poate genera rapid tulburari renale. Dupa cum am afirmat mai sus, una dintre functiile principale ale rinichilor este aceea de eliminare a reziduurilor prin urina si de echilibrare a productiei eritrocitare. 

PUBLICITATE

Aceasta functie este suprimata considerabil pe fondul deshidratarii, rezultatul fiind densificarea sangelui si reducerea irigarii cu sange a compartimentului renal. Mai departe, aceste modificari se rasfrang asupra abilitatii rinichilor de a elimina toxinele din organism, ceea ce duce la o acumulare exagerata a toxinelor in corp.

Potrivit Fundatiei Nationale pentru Sanatatea Rinichilor, cantitatea de apa consumata zilnic trebuie sa fie cuprinsa intre 10 si 12 pahare (la adultii sanatosi).

PUBLICITATE

Excesul de cafea

PUBLICITATE

Limiteaza consumul de cafea! Cafeina in exces afecteaza

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]