"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia BULACU

 

Deepak Chopra este un medic american născut la data de 22 octombrie 1946. Este autorul mai multor cărţi de medicină alternativă (aproximativ 25), iar Revista Time l-a selecţionat printre cele 100 de personalităţi ale secolului XX. El a înfiinţat un centru de sănătate în California, în cadrul căruia îmbină medicina tradiţională cu cea holistică, idee pe care a reuşit să o implementeze în SUA.

 

Numeroasele sale publicaţii i-au adus recunoaşterea la nivel internaţional ca fondator al unei gândiri revoluţionare,bazate pe credinţă şi ştiinţă,în acelaşi timp. Când vorbim despre Deepak Chopra,trebuie să ne imaginăm o persoană deschisă, extrem de bine documentată în domeniul medicinii (cariera lui şi-a început-o ca endocrinolog) şi cu o experienţă în cercetare considerabilă.

 

sinele nostru interior

 

Una din cărţile care i-au adus succesul şi recunoaşterea, pe plan internaţional,este „Cele şapte legi spirituale ale succesului”.

 

Astăzi vom vorbi despre prima lege descrisă de autor ca fiind baza spiritualităţii umane,intitulată legea potenţialităţii pure.

 

Sursa întregii creaţii este conştiinţa pură… potenţialitatea pură care încearcă să exprime ceea ce este nemanifestat într-o formă manifestată. Dacă realizăm să Sinele nostru real este potenţialitatea pură,noi ne punem în rezonanţă cu acea putere care manifestă tot ceea ce există în Univers (…)Atunci când ne descoperim natura esenţială şi aflăm cine suntem cu adevărat,vom avea cheia împlinirii tuturor viselor noastre”- <a href=”https://en.wikipedia.org/wiki/Deepak_Chopra” rel=”nofollow” target=”_blank”>Deepak Chopra.

 

Atunci când ne descoperim Sinele nostru interior,adică acea parte divină pe care Dumnezeu a pus-o în fiecare dintre noi, „vedem” cât de puternică şi atotcuprinzătoare este această parte Dumnezeiască. Atunci realizăm cât de importanţi suntem,cât de multă iubire a putut pune divinitatea în creaţia Sa (deci şi în noi) şi cât de liberi suntem (animalele nu au acest privilegiu,de exemplu).

 

Acea scânteie divină,pe care o avem toţi în noi,fără deosebire, este „motorul” vieţii noastre,este unul dintre darurile cele mai de preţ pe care le-a oferit Dumnezeu oamenilor. Numai dacă ne gândim câteva clipe,ne dăm seama că suntem cu adevărat privilegiaţi,că suntem asemenea lui Dumnezeu,că putem şi noi crea.

PUBLICITATE

 

Aici ar trebui să adaugăm nişte precizări. Nu trebuie să se înţeleagă că noi suntem Dumnezeu,dar noi suntem PARTE din El. Asta înseamnă că avem capacitate nemăsurată în a crea orice, cu puterea care ni s-a dat,cu instrumentele pe care le avem la îndemână (imaginaţie, memorie,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...