"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Durerile de calcaie la statul in picioare care nu cedeaza nici dupa o perioada indelungata de repaos la pat se datoreaza fasciitei plantare, o boala care afecteaza fascia plantara, un ligament subtire care leaga calcaiul de varful piciorului.

PUBLICITATE

Cauzele aparitiei bolii sunt, de regula, surplusul de greutate si suprasolicitarea picioarelor. Fasciita plantara este foarte raspandita la atleti, femeile insarcinate si persoanele care petrec mult timp in picioare.

PUBLICITATE

In continuare iti prezentam cateva modalitati prin care poti preveni sau trata aceasta boala.

cum scapi de durerile de calcaie dimineata

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TRATAMENTE

PUBLICITATE

Cel mai bun tratament la domiciliu consta in efectuarea de exercitii fizice usoare menite sa detensioneze musculatura si ligamentele incordate.

EXERCITII DIN POZITIE ASEZAT PE SCAUN

PUBLICITATE

– Ruleaza pe rand talpile picioarelor pe o sticla umpluta cu apa timp de un minut pentru fiecare picior.

PUBLICITATE

– Incruciseaza piciorul drept peste piciorul stang si trage inspre corp degetul mare de la piciorul drept ajutandu-te de maini. Mentine pozitia de efort timp de 15 secunde si repeta exercitiul de 3 ori. Reia miscarea pentru piciorul stang.

– Foloseste un prosop rulat pe post de banda pentru exercitii. Asaza prosopul sub arcul piciorului si trage-l incet in sus cu piciorul bine intins. Mentine pozitia de efort timp de 15-30 de secunde si repeta exercitiul de 3 ori.

PUBLICITATE

EXTENSII PENTRU GAMBE

PUBLICITATE

Extensiile pentru gambe sunt si ele benefice pentru calcaie. Intinde pe rand picioarele din pozitia de fandare in fata si mentine pozitia de efort timp de 30 de secunde. Repeta exercitiul de trei ori pentru fiecare picior.

PREVENTIE

PUBLICITATE

Impreuna cu masurile pe care ti le recomandam in continuare, exercitiile de stretching pot inclusiv preveni aparitia fasciitei plantare:


MENTINE O GREUTATE CORPORALA SANATOASA

PUBLICITATE

Mentinerea unei greutati sanatoase este esentiala pentru a menaja incheieturile si ligamentele corpului, si in special articulatia calcaiului.


FA MISCARE IN MOD REGULAT

PUBLICITATE

Antrenamentele fizice regulate te ajuta sa-ti mentii greutatea optima, tonifiaza musculatura si ligamentele si imbunatesc mobilitatea articulatiilor.

PUBLICITATE

FOLOSESTE INCALTAMINTE COMODA

Vezi si ” CUM REDUCEM DURERILE DE SPATE PRINTR-UN SIMPLU MASAJ AL PICIOARELOR

PUBLICITATE

Tipul incaltamintei purtate se rasfrange in mod direct asupra sanatatii picioarelor. Ca sa nu supui calcaiele unui stres inutil, alege incaltaminte comoda care sa asigure un sprijin bun pe toata talpa piciorului.

PUBLICITATE

MENAJEAZA-TI PICIOARELE

Odihneste-ti picioarele cat mai des pe timpul

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]