"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

 

Pe lângă întrebuinţările culinare, sarea mai poate servi şi multor altor scopuri în gospodărie, pornind de la curăţarea şi dezinfectarea suprafeţelor şi până la desfundarea chiuvetelor.

 

Sarea de masă reprezintă un mijloc foarte eficient de desfundare a sifoanelor de scurgere şi a ţevilor îmbâcsite cu păr şi reziduuri. În plus, proprietăţile antiseptice şi abrazive ale sării ajută la eliminarea depunerilor de grăsime de pe ţevi, la dezinfectarea acestora şi la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

 

desfunda chiuveta cu sare

 

Cocteil natural pentru curăţarea şi desfundarea chiuvetelor:

 

• ¼ cană de bicarbonat de sodiu

 

• ¼ cană de sare grunjoasă

 

• ½ cană de oţet alb

 

• 1 litru de apă

 

Citește și CU CE TREBUIE SA FRECI CADA SI GRESIA CA SA LE AI IMACULATE!

 

Mod de preparare şi utilizare:

 

Amestecă sarea cu bicarbonatul de sodiu şi puţin oţet într-un castron. Foloseşte doar câteva linguri de oţet, adică suficient cât să se înmoaie sarea.

PUBLICITATE

 

Răstoarnă apoi amestecul în sifonul de scurgere şi toarnă peste el o jumătate de cană de oţet. La turnarea oţetului se va produce o reacţie de efervescenţă. Lasă substanţele să acţioneze timp de 15 minute. Între timp, pune apa la fiert. După ce dă în clocot, toarn-o în sifonul de scurgere ca să elimini complet murdăria şi reziduurile de bicarbonat şi sare.

 

Proprietăţile abrazive ale sării şi puterea de curăţare a oţetului desfundă rapid ţevile fără să mai fie nevoie să foloseşti detergenţi chimici. Amestecul prezentat penetrează şi dizolvă chiar şi obturaţiile dense.

 

Vezi și INTREBUINTARILE DETERGENTULUI DE VASE LA CARE NU TE-AI FI GANDIT VREODATA!

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE