"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

12 + six =

5 × 2 =

Un articol de Petrut

loading...

 

Ai o tiroidă hiperactivă? Asta înseamnă că tiroida ta produce prea mulţi hormoni. Simptomele disfuncţiilor tiroidiene sunt adesea ambigue, însă dacă observi una din schimbările de mai jos, este cazul să mergi la medic pentru a elimina orice dubiu!

 

cum iti dai seama daca ai probleme cu tiroida

 

1. Tulburări ale somnului

 

Dacă reuşeai mereu să adormi repede şi să ai un somn profund, iar acum nu mai poţi închide un ochi toată noaptea sau te varcolesti până să adormi, este un semn al disfuncţiei tiroidiene. Tiroida hiperactivă eliberează hormoni în exces, ce suprasolicită frunctiile craniene, ducând la insomnie.

 

2. Anxietate fără motiv

 

Dacă nu ai mai suferit de anxietate până acum şi brusc ai început să ai astfel de stări, înseamnă că ai o tiroidă hiperactivă. Excesul de hormoni duce la apariţia anxietăţii.

 

3. Subţierea fibrei capilare

 

Subţierea fibrei capilare şi chiar a genelor, este un alt semn al problemelor tiroidiene. Atunci când există un dezechilibru hormonal, părul începe să devină sensibil.

 

4. Constipație

 

Dacă tiroidă ta este hiperactivă, te vei confrunta adesea cu constipaţia.

 

5. Transpiraţie excesivă

 

Transpiraţia excesivă este un simptom comun al hipertiroidiei.

 

6. Tulburări menstruale

 

Ţi se întâmplă să nu ai un ciclu regulat, cu discrepanţe mari? Dezechilibrul hormonal este de vină.

 

7. Lipsa concentrării

 

Atunci când tiroida nu funcţionează aşa cum ar trebui, nici creierul tău nu o face. O tiroidă hiperactivă duce la apariţia lipsei de concentrare.

 

Vezi și Cum iți dai seama dacă ai probleme la glanda tiroidă folosind un termometru!

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.