"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Majoritatea am crescut cu poveşti legate de menstruaţie… însă a venit momentul să renunţăm la mituri!

Iată de ce!

sindromul premenstrual este doar in mintea noastra

1. Mit: Ciclul menstrual durează 28 de zile

Dacă ai crescut cu teama că menstruaţia ta nu durează 28 de zile, trebuie să te calmezi! Orice ciclu cu durata de 21-35 de zile este perfect normal!

2. Mit: Sângerarea aceea este nesănătoasă

Nu este nimic în neregulă cu menstruaţia. Aceasta este formată dintr-un amestec de sânge, ţesut uterin şi secreţii. Arată diferit, deoarece conţine mai multă apă şi mai puţin fier.

3. Mit: Sindromul premenstrual este doar în mintea noastră

Acest sindrom nu este doar în capul nostru şi afectează peste 50% din femei. Poate apărea cu o săptămâna sau două înainte de menstruaţie şi poate constă în dureri abdominale, stare de emotivitate, agitaţie sau chiar anxietate.

4. Mit: Nu poţi rămâne însărcinată în perioada menstruației

Întradevăr, şansele sunt mici dar tot există. Ştiai că spermatozoidul poate trăi 5 zile? Asta înseamnă că dacă vei avea contact neprotejat cu partenerul în timpul menstruaţiei, este posibil că spermatozoizii să rămână acolo şi în timpul ovulației.

5. Mit: Nu ai voie să “te iubești” cu partenerul în timpul menstruaţiei

Nu este nimic în neregulă, de fapt femeile chiar îşi doresc asta în timpul menstruaţiei. Nu este nimic scârbos în asta, însă ai grijă și protejează-te!

PUBLICITATE

6. Mit: Nu face sport!

Greşit, exerciţiile uşoare chiar ajută enorm!

Citește și despre BOALA FEMEILOR NEIUBITE CARE AFECTEAZA FEMEILE CU VARSTE CUPRINSE INTRE 15 SI 50 DE ANI. AFLA CUM O RECUNOSTI!

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atât de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...