"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ilieana Mladinoiu

 

Am mai scris despre constipație și despre metodele de combatere a acestei afecțiuni, dar, din comentarii, am înțeles că la unii oameni funcționează respectivele remedii, la alții nu au niciun efect.

 

Și cum cifrele indică faptul că o persoană din 4 suferă de constipație, m-am gandit să tratez din nou subiectul, aducând elemente în plus.

 

dureri de burta balonare iesit afara

 

Cercetările arată că femeile sunt în primă linie și că tulburarea se manifestă prin dureri intestinale, balonări, scaune rare (sub trei/săptămână), încetinirea tranzitului intestinal.

PUBLICITATE

 

Consecințele sunt multe și de o intensitate variabilă de la o persoană la alta. Constipația poate surveni ca urmare a unui stres major, în timpul unei călătorii, a sarcinii sau după o intervenție chirurgicală.

 

În cazul unei constipații de durată, este timpul să ne punem întrebări cu privire la echilibrul alimentar și igiena vieții.

 

Ceea ce ar trebui să pricepem este că nu reprezintă o fatalitate constipația. Rețetele naturale de mai jos vă ajută să vă regăsiți zâmbetul pe buze, dacă vă supără acest simptom (spun symptom deoarece constipația nu este propriu-zis o boală).

 

1. O mai bună igienă a vieții

 

Puneți-vă ordine în viață, fiindcă tranzitul intestinal are nevoie de stabilitate, de repere și de calm. Respectați programul meselor, practicați regulat sportul. Culcați-vă seara la aceeași oră, oferiți-vă momente numai pentru voi.

 

Hrana trebuie să fie echilibrată, bazată pe fructe (mere, struguri, portocale, prune), legume (privilegiați roșia, morcovul, spanacul), orezul integral, pastele integrale, konjacul, ovăzul. Și, desigur, beți zilnic apă bogată în magneziu.

 

2. Adoptați psyllium

 

O plantă din familia patlaginei, un foarte bun laxativ natural, considerată aliatul numărul unu în lupta împotriva problemelor legate de constipație.

Se găsește în magazinele bio sub formă de pudră sau semințe. Puteți lua o linguriță de pudră de psyllium de trei ori/zi, dizolvată în puțină apă rece sau caldă pe care să o beți rapid, fiindcă amestecul se întărește.

 

Psyllium va face ca scaunele să nu mai fie așa de consistente, va lubrifia intestinele, fără să agreseze mucoasele.

 

3. Uleiul de măsline

 

Va stimula tranzitul leneș și implicit producția de bilă. Pentru aceasta, înghițiți o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Există și varianta de a bea o ceașcă de apă caldă

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE