"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Oţetul de mere are atât de multe utilizări încât nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. În ultima vreme s-a discutat mult despre proprietăţile medicinale ale oţetului de mere, dar ştiai că aceeaşi substanţă poate fi transformată cu uşurinţă şi într-un detergent universal excelent pentru casă?

La fel ca mai toate tipurile de oţet, oţetul de mere posedă proprietăţi antimicrobiene puternice cel puţin la fel de eficace precum cele ale detergenţilor chimici disponibili în comerţ. Pentru a potenţa mai departe aceste efecte, poţi combina oţetul de mere cu multe alte substanţe naturale de curăţare ca, de exemplu, suc de lămâie, sare sau uleiuri esenţiale, singura excepţie fiind bicarbonatul de sodiu, care neutralizează aciditatea oţetului.

Potrivit Centrului Canadian de Mediu şi Sănătate, acidul din oţet penetrează membrana celulară a bacteriilor, determinând moartea celulelor prin eliberarea de protoni în nucleu.

PUBLICITATE

Odată ce vei fi citit despre numeroasele moduri în care poţi utiliza oţetul de mere, sunt şanse mari să nu mai vrei să revii la detergenţii chimici obişnuiţi.

utilizarea otetului pentru curatenia generala

Așadar, iată în ce mod poți folosi oțetul de mere în afara ariei alimentare!


1. Îndepărtarea mucegaiului de pe cada de baie

Ceea ce reprezintă de obicei o mare provocare se rezolvă lesne cu oţet de mere. Ca să elimini petele de mucegai, foloseşte soluţie de oţet de mere diluat cu apă în proporţie de 50%. Pentru petele persistente, însă, foloseşte oţetul nediluat şi freacă bine suprafeţele de curăţat. Dacă petele de mucegai acoperă toată suprafaţa căzii, umple cada cu apă fierbinte şi toarnă în ea trei căni de oţet de mere, apoi aşteaptă să treacă 3-4 ore pentru ca murdăria să se înmoaie bine. Apoi goleşte cada şi sterge murdăria prin frecare cu o cârpă. În urmă, cada rămâne perfect curată şi dezinfectată! Poţi proceda la fel şi pentru curăţarea chiuvetelor.

Întrucât oţetul de mere nu are un miros tocmai plăcut, îl poţi amesteca cu câteva picături de ulei esenţial de eucalipt sau de lămâie.

2. Îndepărtarea mucegaiului de pe draperiile cabinei de duş

Când se încarcă cu mucegai şi mizerie, draperiile din plastic devin aproape imposibil de curăţat, motiv pentru care majoritatea oamenilor preferă să le înlocuiasca cu altele noi. Dar oţetul de mere simplifică considerabil îndepărtarea mucegaiului. Bagă

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3 4 5
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE