"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Petrut

Înmuierea fructelor cu coajă şi a seminţelor în apă asigură, pe lângă o decojire mai uşoară, şi o neutralizare a enzimelor şi o îndepărtare a taninilor periculoşi. Apa folosită la înmuiere nu trebuie niciodată refolosită.

PUBLICITATE

nucile sunt mai sanatoase daca sunt inmuiate in apa

PUBLICITATE

La fel ca cerealele, fructele cu coajă conţin acid fitic, o substanţă care le protejează de prădători până la maturizare. Acest acid împiedică digerarea completă a fructelor şi seminţelor.

PUBLICITATE

La înmuierea în apă, fructele cu coajă îşi pierd acidul fitic şi inhibitorii enzimatici, ceea ce înseamnă că pot fi digerate în totalitate fără efort, nutrienţii conţinuţi devendind uşor disponibili pentru organism.

Iată timpul de înmuiere pentru diferite tipuri de seminţe şi fructe cu coajă:

PUBLICITATE

1. Macadamia: 4 ore

2. Seminţele de in: 6 ore

PUBLICITATE

3. Nucile caju: 6 ore

PUBLICITATE

4. Seminţele de dovleac: 7 ore

5. Nucile: 8 ore

PUBLICITATE

6. Nucile de pin: 8 ore

PUBLICITATE

7. Seminţele de broccoli: 8 ore.

8. Nucile pecan: 8 ore

PUBLICITATE

9. Alunele: 8 ore

PUBLICITATE

10. Migdalele: 12 ore

11. Seminţele de lucernă: 12 ore

PUBLICITATE

12. Boabele de năut: 12-48 ore

PUBLICITATE

Se recomandă schimbarea apei la fiecare 8 ore pentru seminţele şi fructele cu coajă care necesită o înmuiere mai îndelungată.

Despre autor:

PUBLICITATE

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: healthyfoodhouse. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]