"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Când vine vorba de igiena personală, ne gândim că cu cât ne spălăm mai des, mai mult şi mai viguros, cu atât suntem mai sănătoşi şi mai „fresh”.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. În continuare îţi prezentăm cele mai comune 11 greşeli legate de igiena corporală şi de modul în care te speli când intri la duş:

nu folosi apa fierbinte la dus

1. Foloseşti apă foarte fierbinte

Duşurile fierbinţi sunt reconfortante pe vreme rece şi după zilele lungi petrecute la serviciu, dar apa fierbinte fragilizează pielea şi părul prin faptul că înlătură o cantitate mare de uleiuri naturale protectoare. În plus, agresează pielea, o usucă şi provoacă iritaţii. Spălatul cu apă foarte fierbinte încurajează descuamarea pielii şi încreţirea părului.

Încearcă să foloseşti apă cât mai rece, ideal la aceeaşi temperatură cu cea a corpului.

2. Cureţi pielea prin metode agresive

Dacă foloseşti bureţi de baie sau cârpe din material textil la spălatul pe corp, ai grijă să nu apeşi şi să nu insişti cu ele prea tare. Bureţii de baie sunt foarte agresivi pentru piele, fiind utili poate doar pentru curăţarea tălpilor. Curăţarea agresivă a pielii înlătură bariera protectoare naturală a pielii. Cu cât freci mai tare, cu atât o usuci mai rău şi, în compensaţie, pielea secretă o cantitate mai mare de sebum. Excesul de sebum poate reţine mai multe impurităţi şi bacterii, încurajând astuparea şi infectarea porilor.

Spală-te cu mişcări blânde, fără să apeşi prea tare, şi foloseşte doar o cârpă din bumbac pentru bebeluşi. Deoarece bureţii de baie şi cârpele textile se infestează uşor cu bacterii, se recomandă să le speli la maşină la temperaturi ridicate după cel mult trei folosiri.

PUBLICITATE

Vezi aici DE CE NU SE RECOMANDA SA TE SPELI PE DINTI IMEDIAT DUPA MASA!

3. Te speli pe cap în fiecare zi

Nu e deloc o idee bună să te speli zilnic pe cap dacă vrei să ai un păr sănătos. Potrivit dermatologilor, persoanele cu păr subţire şi fragil trebuie să se spele pe cap de cel mult două ori pe săptămână, iar persoanele cu părul creţ sau aspru doar o singură dată pe săptămână, deoarece în cazul lor durează mai mult ca stratul uleios protector să se refacă. Dacă nu rezişti tentaţiei de a te

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...