"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

 

Garniturile de cartofi stau la baza multor preparate de sezon, si pot fi pregatite in multe moduri – prin coacere, fierbere, prajire, rumenire la cuptor, sau sub forma de piure!

 

Eu, personal, sunt o mare iubitoare a cartofilor la cuptor. Ador gustul cartofilor crocanti la exterior, dar moi la interior. Garnisiti cu un sos bun, cartofii preparati astfel sunt un adevarat deliciu.

 

cum coacem cartofii

 

Problema e ca prepararea cartofilor „perfecti” necesita multa pricepere, iar eu, cel putin, mai mereu ii gresesc. Fie nu ies rumeniti suficient si sunt prea putin crocanti la exterior, fie se ard la suprafata si la interior nu se patrund indeajuns.

 

Am investigat putin chestiunea cartofilor „perfecti” si am selectionat o serie de sfaturi. Cand respecti exact pasii de preparare, aceste trucuri garanteaza practic o portie de cartofi apetisanti gatiti asa cum trebuie.

 

Trucul meu preferat, si principalul consta in racairea cartofilor cu o furculita.

 

Dar inainte de a ajunge la acest pas, curata cartofii de coaja si spala-i bine, apoi taie-i pe jumatate sau in patru, in functie de marimea lor. O regula esentiala de retinut este ca, pentru a se praji sau coace mai bine, cartofii trebuie sa fie taiati egal.

 

Si acum trucul! Foloseste o furculita ca sa zgarii usor cartofii curatati si spalati. Nu e nevoie sa exagerezi, important este ca, la final, suprafata cartofilor sa nu mai fie neteda. Acest procedeu asigura o rumenire mai buna la exterior, astfel incat cartofii facuti la cuptor sa fie mai crocanti la suprafata.

 

La sfarsit, sareaza cartofii uniform. Sararea cartofilor asigura si ea o rumenire mai buna la suprafata! Sarea deshidrateaza cartofii pe timpul gatitului, ceea ce inlesneste obtinerea unei cruste crocante.

 

Acum ca stii aceste trucuri, nu ezita sa le pui in aplicare. Cartofii preparati astfel sunt mult mai apetisanti!

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si Pinterest. sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.