"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Mierea este pur si simplu un aliment minunat! Este un indulcitor natural cu o aroma si o textura foarte placute, dar si o adevarata portie de sanatate. Cu cat mierea este mai pura, cu atat mai bine, doar ca mierea de calitate se si zahariseste repede.

Ce poti face ca sa ii redai rapid mierii zaharisite textura vascoasa si fina de la inceput?

mierea cristalizata metoda de dezaharisire

Astazi iti prezentam un secret de a-i reda prospetimea fara pic de efort!

Inainte sa incepem, insa, haide sa aruncam rapid o privire asupra fenomenului de cristalizare. Multi oameni considera ca zaharisirea mierii este un proces de alterare… ceea ce nu este deloc adevarat!

In majoritatea cazurilor, cristalizarea mierii se datoreaza conditiilor de pastrare nu tocmai propice. Zaharisirea mierii nu inseamna nimic altceva decat faptul ca in borcanul de pastrare a patruns umezeala. Asadar, ori nu ai inchis bine capacul, ori poate ca ai folosit o lingurita uda ca sa colectezi mierea.”

Iata, deci, la ce se rezuma totul… Acum, ca stim motivul pentru care mierea se cristalizeaza (prematur, pentru ca, in timp, mierea oricum se zahariseste), stim cum putem preveni fenomenul.

Dar haide sa vedem si cum putem inversa procesul de zaharisire.

1. Pregateste un bol adanc

Insurubeaza strans capacul borcanului cu miere si pune borcanul intr-un bol suficient de adanc cat sa permita scufundarea completa a acestuia. Asaza apoi bolul in chiuveta.

Citeste si ” TESTUL PRIN CARE ITI VEI DA SEAMA IMEDIAT DACA MIEREA ESTE NATURALA!

2. Adauga apa calda

Da drumul la robinetul de apa calda si umple bolul pana sus cu apa calda.

3. Lasa mierea la „desfacut”

Tine mierea la “desfacut” in apa calda pana ce apa din bol ajunge la temperatura camerei.

Dupa acest timp, mierea cristalizata isi recapata consistenta initiala ca prin minune. Daca mierea zaharisita este foarte compacta, s-ar putea sa fie nevoie sa repeti procedeul.

Simplu, nu-i asa?

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe suflete minunate. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare.  Toti suntem unul! Pe Maya o puteti gasi pe Facebook si

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.