"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Sindromul miofascial este o boala manifestata prin dureri cronice datorate tasarii terminatiilor nervoase la contractiile musculare.

 

Trucul cu mingea de tenis, care are elasticitate elastica, ajuta la destinderea musculaturii si calmeaza rapid durerile.

 

Iata cum trebuie executat exercitiul pentru a angrena in miscare diferite grupe musculare:

 

scapa de dureri cu o minge de tenis

 

 

1. Durerile de gat

 

Statul la birou pe perioade indelungate duce la tensionarea si chiar intinderea muschilor erectori si suboccipitali. Exercitiul urmator calmeaza rapid durerile de gat:

 

Intinde-te pe podea cu fata in sus sprijinindu-ti greutatea capului pe doua mingi de tenis pozitionate in dreptul cefei. Mentine aceasta pozitie timp de un minut, dupa care incepe sa rotesti alternativ capul catre lateral.

 

2. Durerile de spate

 

Durerile de spate se pot datora purtarii de incaltaminte incomoda, respectiv statului pe scaun sau dormitului in pozitii incomode. Iata cum poti detensiona musculatura incordata:

 

Asaza doua mingi de tenis sub coloana lombara, intre osul coxal si arcul costal, si misca bazinul de ambele parti. Efectueaza miscari mai lente pentru locurile incordate si dureroase, si redu forta de apasare cand mingile se afla direct pe mijloc, de-a lungul coloanei vertebrale. Inspira adanc si repeta exercitiul timp de 5 minute.

 

3. Durerile de umeri

 

Acest exercitiu reduce durerile de umeri datorate posturii corporale incorecte si efortului fizic sustinut. Intinde-te pe podea cu fata in sus. Asaza doua mingi de tenis sub umeri si roteste-le miscand articulatiile umerilor.

 

4. Durerile de sold

 

Purtatul de incaltaminte incomoda si statul in picioare timp indelungat pot cauza dureri la nivelul muschilor piriformi, glutei si mediani. Iata cum poti calma durerea:

 

Intinde-te pe spate, orienteaza trunchiul usor catre lateral si sprijina incheietura soldului unui picior pe o minge de tenis. Descrie 12 miscari circulare, dupa care executa exercitiul si pentru piciorul opus.

 

5. Durerile in piept

 

Netratate, durerile intercostale se pot agrava in timp, impiedicand actul respiratiei. Se recomanda urmatorul exercitiu:

 

Stai in pozitie drepti in fata unui perete sau unei usi. Asaza o minge de tenis sub clavicula si sprijina-ti greutatea de perete. Inspira adanc si mentine aceasta pozitie timp de un minut, dupa care misca alternativ arcul costal si axa claviculelor in sus, in jos si in lateral. Pentru a creste mobilitatea muschilor, misca si bratul si gatul odata cu pieptul.

…Citește continuarea pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.