"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

Suntem in minunatul anotimp al oamenilor de zapada, al datului cu sania, al construitului de cazemate din zapada si… al inzapezirii masinilor. Iarna e plina de surprize, atat placute cat si neplacute, iar orice sofer detesta pur si simplu sa se trezeasca dimineata cu masina inghetata sau ingropata in zapada cazuta peste noapte.

cum sa curat rapid gheata dupa geamuri

Indiferent daca e vorba de zapada sau de gheata, pregatirea si pornirea masinii pe timpul iernii in astfel de conditii e un adevarat calvar. Chiar daca te trezesti mai devreme ca sa indepartezi zapada si sa racai gheata de pe masina inainte sa pleci, tot ai sanse mari sa intarzii la serviciu!

Pana de curand, eu petreceam si cate-o ora trebaluind in jurul masinii ca sa nu plec cu parbrizul incarcat de gheata, cu geamurile aburite si cu muntele de zapada pe capota… 

Din fericire, am dat peste cateva scurtaturi geniale care m-au ajutat sa castig timp cand pregatesc masina dimineata, asa ca am zis ca trebuie neaparat sa vi le spun si voua!

1. Solutie de alcool

Solutia de alcool este cel mai eficient mijloc de dezghetare rapida a masinii. Umple o sticla cu pulverizator cu alcool etilic diluat cu apa (2/3 alcool si 1/3 apa). Pulverizeaza solutia peste parbriz ca sa topesti rapid gheata si sa scurtezi timpul de dezaburire.

PUBLICITATE

2. Solutie de otet

Poti inlocui alcoolul medicinal cu otet! Amesteca 3 parti de otet alb cu 1 parte de apa intr-o sticla cu pulverizator si stropeste solutia peste parbriz ca sa topesti rapid gheata si sa grabesti dezaburirea. Cu otet diluat poti chiar sa previi inghetarea parbrizului daca il stropesti zdravan in seara de dinainte.

3. Acest combo de reglaje magice

Daca n-ai la indemana otet sau alcool, poti sa-ti dezgheti rapid masina in maniera clasica, adica folosind functiile masinii. Iata combinatia magica pentru injumatatirea timpului de dezghetare a parbrizului, lunetei si geamurilor laterale:

1. Regleaza incalzirea la setarea maxima

2. Porneste aerul conditionat

3. Dezactiveaza sistemul de circulatie a aerului in interior

4. Intredeschide toate geamurile

Din fericire, exista si moduri eficiente prin care poti preveni complet inghetarea si aburirea geamurilor, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa depui niciun pic de efort dimineata!

Iata si o solutie ieftina:

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE