"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Domnii au inteles demult ca nu pierd din calitatile masculine daca se ingrijesc, ba din contra, le creste succesul in randul doamelor si domnisoarelor.

PUBLICITATE

Iata cateva remedii pentru tratarea pielii uscate iarna:

PUBLICITATE

cum tratam pielea uscata

PUBLICITATE

1. Faceti un dus cald, nu fierbinte. Apa fierbinte indeparteaza bariera naturala uleioasa, lasand epiderma expusa factorilor externi si incapabila sa se mentina hidratata. Reduceti temperatura apei si nu stati prea mult sun dus, maxim zece minute, este sfatul expertilor. Nu stergeti apa cu prosopul ci tamponati usor pielea, apoi aplicati un ulei sau o crema naturala hidratanta. Uleiul de masline este ideal.

2. Folositi un gel de dus, nu sapun, apoi aplicati o crema hidratanta. Cea mai buna optiune sunt produsele de ingrijire naturale, fara miros. Produsele de igiena cu ceramide sunt recomandarea medicilor dermatologi.

PUBLICITATE

3. Atentie la produsele care contin alcool, acesta usuca pielea!

PUBLICITATE

4. Cand va exfoliati, nu frecati prea mult sau prea intens, va veti irita sau veti sensibiliza pielea!

5. Barbieritul si rasul irita pielea. De asemenea, lama indeparteaza si uleiurile naturale de pe suprafata pielii. Cel mai bun moment pentru barbierit este dupa dus, parul este mai moale si face operatiunea mai putin dificila. Folositi o crema sau un gel, radeti in directia de crestere a firului de par, pentru a proteja pielea. Utilizati aparate de calitate, schimbati lamele des si, inainte de a refolosi un aparat, curarati-l cu alcool.

PUBLICITATE

6. Folositi o crema naturala cu factor de protectie, pentru ca soarele si frigul sunt „vinovati” de riduri, piele uscata, rugozitati. Folositi mai multe straturi de textile subtiri, pentru a preveni supraincalzirea si transpiratia excesiva, care afecteaza pielea sensibila. Folositi un balsam hidratant pentru buze.

PUBLICITATE

7. Aerul uscat si rece este o cauza a uscarii si iritarii pielii. Incalzirea locuintei ofera o stare de bine, dar usuca si aerul. Folositi un umidificator pentru camera in care dormiti. Daca nu vreti sa apelati la un astfel de aparat, puneti pe calorifer un prosop umed si aveti grija sa ii mentineti umiditatea.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]