"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

S-a scris si s-a tot vorbit despre ceaiul verde ca fiind una dintre bauturile cele mai sanatoase pe care le putem consuma.

In materialul de fata, voi incerca sa scot la suprafata motivele pentru care ceaiul verde si suplimentele alimentare pe baza de planta in discutie este socotit de catre unii “gardianul” sanatatii.

Astfel, ceaiul verde:

ce puteri are ceaiul verde

Amelioreaza functia cerebrala

Deoarece este bogat in cafeina-substanta ce imbunatateste diferite tipuri de functii cerebrale, buna dispozitie, energie…, -atat cat este necesar pentru a nu produce efecte neplacute, ca in cazul unui consum in exces de cafea espresso.

PUBLICITATE

In afara de cafeina, ceaiul verde contine L-teanina cu efect puternic impotriva anxietatii.

Unii spun ca mult mai bine s-au simtit dupa ce au baut ceai verde si nu cafea, ca au fost mai productivi la locul de munca.


Poate contribui la arderea grasimilor

Numeroase teste realizate pe oameni au aratat ca ceaiul verde accelereaza metabolismul de baza, acest lucru sporind capacitatea corpului de a arde grasimile. Totusi, alte studii par a sugera ca aceasta planta nu ar avea niciun efect asupra metabolismului in discutie. Concluzia? Rezutatele variaza de la individ la individ.

Este stiut deja ca substanta numita cafeina imbunatateste performantele fizice si ca furnizeaza energie dupa un antrenament intens. In plus, impiedica stocarea grasimilor, mai ales in zona abdomenului.

Contribuie la lupta impotriva virusilor

S-a dovedit ca anumite molecule din ceaiul verde, respectiv catechinile, combat diferiti virusi si lupta impotriva unei bacterii nocive (streptococcus mutans) care provoaca cariile dentare si formarea de tartru.

Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare

Una dintre cauzele cele mai importante care duc la mortalitate in lume. Consumul de ceai verde este de un real folos ca accidentele cerebrale si crizele cardiace sa fie mai rare.

Prelungeste durata vietii

Un studiu japonez a aratat ca bautorii de ceai verde (23 % pentru femei si 12 % pentru barbati) erau mai putin susceptibili sa moara dintr-o cauza oarecare. In egala masura, studiul a relevat ca femeile aveau cu 30-40% mai putine sanse sa moara de AVC sau criza cardiaca (la barbati intr-un procent de 20-35%).

Mai mult, numeroase studii au dovedit ca ceaiul verde contribuie la diminuarea riscului de a dezvolta diferite tipuri de cancere (de prostata, san si colorectal).

Reduce riscurile de diabet tip

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!