"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × 3 =

9 − five =

Un articol de Razvan

Inainte de a incepe acest articol, as vrea sa iti adresez o intrebare- te-ai simtit vreodata atat de suparat incat sa crezi ca esti distrus sau te-ai suparat vreodata pe cineva atat de tare ca nu credeai ca il sau o vei ierta niciodata? 

Nu trebuie sa raspunzi neaparat, stiu deja raspunsul. Da, traim intr-o lume cruda in care vom fi raniti sau tradati.

iertarea vindeca orice

Foto: wikihow

Problema cea mai mare este ca poti retrai acel eveniment iar si iar in mintea ta. Fiecare repetitie facandu-ti din nou si din nou rau. Deci, ai grija, aceasta negativitate are un impact puternic asupra sanatatii tale!

Ce este iertarea? 

Din punct de vedere clinic, iertarea reprezinta depasirea unei situatii de criza, fara razbunare. Iertarea implica si sentimente precum compasiune, generozitate sau milostenie. Cu totii stim ca iertarea nu izvoraeste atat de usor, mai ales daca ranile nu s-au inchis inca. Hai sa iti spun ceva, iertarea este in interiorul tau! Citeste acest articol si vei afla cum!

S-au petrecut peste 15 ani pentru a cerceta acest proces, iar cercetatorii ne dezvaluie concluziile la care au ajuns.

Iertarea ne imbunatateste viata

Vreau sa incep prin a vorbi despre impactul pe care razbunarea si frustrarea il au asupra noastra. Faimosul medic Steven Standiford, chirurg intr-un centru de tratare oncologica, din America, spune ca negativitatea produce anxietate.

Iertarea produce un exces previzibil de adrenalina si cortizol, ce ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Asta inseamna ca refuzul de a ierta pe cineva te imbolnaeste.

Un studiu recent, randomizat si controlat, avand drept subiecti mai mult de 83 de pacienți cu cancer, a evaluat sentimente de iertare, pesimism, si acceptare de sine dupa un curs de auto-iertare. Tehnicile de curs predate au fost reflectia, scrisul expresiv etc. Ghici ce? – pacientii participant la acest curs au avut o rata a insanatosirii mai mare decat cei care nu au participat.

Iertarea te face sa te simti bine in pielea ta

Da, ai auzit bine, iertarea te face sa te simti bine. Cum functioneaza? Expertii spun ca daca incepi sa te gandesti la lucruri care te-au afectat la un moment dat in trecut, te vei simti imediat rau. Asta se datoreaza emotiilor care izvorasc automat.

Nota: Simptomele sunt:

• Cresterea

…Continuare pe pagina urmatoare

Loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.