"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

De fiecare data cand ne imbolnavim, corpul ne indica acest lucru in diverse moduri. Simptomele pe care le resimtim trebuie luate in serios pentru a corecta la timp dezechilibrele si a ne insanatosi cat mai repede.

 

Daca unele semne de boala emise de corp sunt evidente, altele sunt mai voalate si mai subtile. Din ultima categorie fac parte si semnalele de alarma pe care ni le indica fiziologia ochiului.

 

aspectul ochilor este un bun indicator al starii generale de sanatate

 

 

Iata principalele 8 simptome de boala care se citesc la nivelul organelor de vaz:

 

1. Urcioarele persistente

 

Urcioarele ochiului se retrag de regula de la sine in decurs de cateva zile. Daca insa problemele persista sau reapar frecvent mai multe luni la rand, poate fi un semn ca suferi de o forma rara de cancer numita carcinomul glandei sebacee.

 

2. Rarirea sau caderea sprancenelor

 

Caderea parului se poate datora multor cauze diferite, dar rarirea sau pierderea partii superioare a sprancenelor poate indica tulburari grave ale functiei tiroidiene.

 

3. Incetosarea vederii

 

Usturimea ochilor si incetosarea vederii sunt probleme tipice utilizarii frecvente a calculatorului. Simptomele se datoreaza suprasolicitarii ochilor ca urmare a contrastului slab al monitorului si a focalizarii nenaturale si reclama instalarea unui sindrom denumit sindromul privitului la calculator.

PUBLICITATE

 

4. Petele oarbe

 

Petele oarbe asociate cu aparitia de dare luminoase intermitente se datoreaza migrenelor cu aura. De multe ori, anomaliile vizuale sunt urmate de nevralgii migrenoase.

 

5. Proeminenta globilor oculari

 

Proeminenta globilor oculari se poate datora problemelor de tiroida. Cea mai frecventa cauza este supraactivarea glandei tiroide, adica hipertiroidismul.

 

6. Ingalbenirea ochilor

 

Aceasta afectiune poarta denumirea de icter si apare frecvent la nou-nascutii cu o functie hepatica frageda, dar uneori si la adulti. La adulti, icterul semnaleaza tulburari hepatice si biliare.

 

7. Incetosarea vederii la diabetici

 

Diabeticii sunt cei mai predispusi la probleme de vedere, printre care si la retinopatia diabetica, manifestata initial prin incetosarea vederii. Boala afecteaza sistemul circulator al ochiului si reprezinta principala cauza de orbire in randul populatiei americane adulte.

 

8. Vederea dubla, reducerea acuitatii vizuale sau pierderea vederii

 

Aparitia brusca a acestor simptome poate indica debutul unui accident vascular cerebral. In astfel de cazuri se recomanda sa apelezi degraba serviciul de ambulanta!

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...