"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × one =

6 + seventeen =

Un articol de Alexandra Ungureanu

loading...

Mai este putin si schimbam anul. Indiferent cum ar fi fost cel care tocmai se incheie, merita sa cinstim un pahar pentru el. Cu bune, cu rele, fiecare an din viata noastra are farmecul lui si trebuie sa invatam din fiecare experienta.

an nou obiceiuri vechi

Azi ti-am pregatit un articol festiv si in acelasi timp unul de luat aminte. Fiecare tara are traditiile si obiceiurile ei, insa parca Romania este mult mai incarcata decat oricare alta.

Superstitii si traditii

Stiai de ce se obisnuieste sa folosim petarde sau artificii la trecerea dintre ani? In traditia noastra se spune ca astfel alungam spiritele rele.

Noi iti mai dam un sfat, tine in buzunar si un catel de usturoi, te va proteja de orice energie negativa!

O alta superstitie este aceea ca in ultima zi din an si in prima zi din cel nou sa nu facem cheltuieli sau sa nu aruncam ceva din casa (nici macar gunoiul), pentru ca, o data cu el, dam afara si norocul. De asemenea, este bine sa intram in an fara niciun fel de datorie, astfel nu vom avea datorii tot anul urmator.

Primul om care ne va trece pragul casei, in prima zi din noul an, ne va desemna cursul anului urmator. Se spune ca persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, in timp ce cele brunete aduc noroc.

Avem o surpriza si pentru fetele nemaritate, puneti intr-un bol cu apa un fir de busuioc, o ramura de mar si un ban, dimineata il veti visa pec el cu care va veti casatori.

La miezul noptii, deschide toate usile si ferestrele casei, pentru a pofti afara anul vechi si a-l invita in casa pec el nou.


Ce parere ai? Tu cunosti alte obiceiuri si traditii?

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.