"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × one =

five × three =

Un articol de Mihaela Iliescu

 

1. Puteti sa scapati de frica de injectii!

 

Cercetatorii germani au descoperit ca daca tusiti in timpul unei injectii nu va mai doare atat de tare intepatura. Acest “truc” produce o crestere brusca (dar temporara) a tensiunii in piept si in canalul spinal, inhiband structurile care conduc durerea la cordul spinal.

 

raspuns la lucruri de nerezolvat

 

2. Daca va “mananca” gatul, scarpinati-va in ureche!

 

Nu puteti sa va scarpinati direct in gat, astfel incat incercati sa rezolvati problema altfel: prin ureche. Medicii ORL-isti explica: atunci cand sunt stimulati nervii din ureche, se creeaza un act reflex in gat, care provoaca un spasm al muschiului, care face ca gadilatura sa dispara.

 

3. Puteti scapa durerea de dinti fara sa deschideti gura!

 

Este foarte simplu, trebuie doar sa frecati o bucatica de gheata intre degetul mare si cel aratator. Terminatiile nervoase care se afla in aceasta zona a mainii stimuleaza regiunea din creier care blocheaza receptionarea semnalelor de durere provenite de la fata si de la maini.

 

Puteti incerca metoda si fara gheata, dar eficienta scade la jumatate.

 

4. Puteti sa tineti inima in frau!

 

Daca simtiti ca aveti palpitatii si nu stiti sa aveti afectiuni ale inimii, puteti incerca sa apasati usor carotida imediat sub mandibula. Veti stimula nervul vag si puteti scadea frecventa batailor.

 

5. Hemoragia nazala poate fi oprita rapid!

 

Puneti o bucatica de bumbac pe gingia de sus, chiar sub varful buzei si apasati cu putere.

Sangele provine in special din partea anterioara a septului, iar apasand aici, veti opri sangerarea, sunt de parere medicii.

 

6. Este simplu si la indemana sa preveniti miopia!

 

Miopia poate avea, de obicei, drept cauza prea mult timp petrecut in fata calculatorului.

Ca sa nu aveti probleme, de cateva ori pe zi inchideti ochii, incordati muschii, inspirati adanc si, dupa cateva secunde, expirati si destindeti-va. Intinzand si relaxand bicepsii si glutealii, puteti “pacali” muschii involuntari, precum si pe cei ai ochilor, sa se relaxeze.

 

7. Exista o modalitate sa nu obositi repede cand alergati!

 

Atunci cand alergati, obisnuiti sa expirati cand puneti pe pamant piciorul drept. In acest fel, nu faceti decat sa exercitati presiune asupra ficatului (aflat in partea dreapta), care, apoi, incepe sa va intepe.

 

Cum sa scapati de aceasta neplacuta senzatie? Foarte simplu! Expirati atunci

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.