"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Procesul de imbatranire a pielii este unul firesc, acceptat de toata lumea, dar dupa 25-30 de ani, toate femeile ar trebui sa acorde o importanta mai mare ingrijirii fetei, pentru a preveni aparitia ridurilor.

uleiul omega-3 este foarte benefic pentru piele

Beti apa – cel putin 30-50 ml/kg corp zilnic, in afara altor surse (fructe, legume, supe, ceai s.am.d.).

Dormiti pe spate! Dormitul in aproximativ aceleasi pozitii poate duce la aparitia „liniilor de somn”, adica a unor riduri care se formeaza la suprafata pielii si nu mai permit acesteia sa se intinda dupa trezire. Dormitul pe parti duce la aparitia ridurilor pe obraji si barbie, iar dormitul cu fata in jos „sifoneaza” fruntea.

Mancati alimente naturale, cu continut de acizi grasi buni (Omega 3) si de colagen. Adoptati o dieta cat mai aproape de natura, cu un continut mare de fructe si legume proaspete, nepreparate termic.

Daca nu vedeti bine este de preferat sa purtati ochelari, lentile de contact sau sa faceti exercitii de corectare a vederii, pentru a evita producerea ridurilor in jurul ochilor si intre sprancene. Purtati ochelari de soare, pentru a evita astfel sa va incruntati ori de cate ori va intra soarele in ochi, fara a uita sa expuneti ochii la lumina naturala, solara (cu pleoapele inchise) cel putin 30 de minute zilnic.

Nu spalati fata mai des decat este necesar. Apa inlatura de pe piele si grasimile naturale, care o protejeaza de riduri. Spalati fata dimineata si seara si ori de cate ori o murdariti, dar nu folositi sapun, ci un gel hidratant natural. Acordati atentie demachierii si hidratarii cu produse naturale, specifice tenului.

Consumati vitamina C din surse naturale. Vitamina C stimuleaza productia de colagen, ajuta la reducerea punctelor negre si a rosetii pielii.

Daca expuneti fata la frig, folositi o crema naturala hidratanta, mai ales daca simtiti ca pielea va „strange”.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.