"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

La femei, prezenta pilozitatilor pe piept este un fenomen normal, cu conditia ca acestea sa nu fie foarte dese sau bine definite.

Iar daca gradul de pilozitate creste brusc si incepe sa cuprinda tot corpul, este un semn clar ca activitatea hormonala este data peste cap si ca exista un risc crescut de a dezvolta sindromul de ovar polichistic!

pilozitatea pe piele poate arata probleme de sanatate

In cazul cresterii gradului de pilozitate corporala si/sau mamelonara, adreseaza-te cat mai repede unui medic ginecolog. Acest simptom se poate datora sindromului de ovar polichistic, care este declansat de dezechilibre hormonale, mai precis de cresterea nivelului de testosteron.

Alte manifestari ale acestui sindrom sunt aparitia sau agravarea acneei, menstruatia neregulata, prelungirea ciclului menstrual, ingrasarea brusca si problemele de conceptie.

La unele femei, sindromul de ovar polichistic poate creste riscul de diabet si de boli de inima.

PUBLICITATE

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut il puteti gasi pe facebook! si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...