"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

 

Doamnelor, daca partenerii vostri se incadreaza in tiparul descris mai jos, nu e deloc o idee buna sa acceptati cererea in casatorie!

 

Daca prietenul sau logodnicul se incadreaza in profilul pe care il prezentam in continuare, casatoria poate fi o mare greseala! Iata 5 semnale de alarma pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a schimba juramintele in biserica:

 

nu va casatoriti cu astfel de oameni

 

 

1. Are momente cand devine violent, chiar daca nu te loveste

 

Doamnelor, desi pare un lucru evident, multe viitoare sotii trec cu vederea acest aspect. Din pacate, multe femei sunt abuzate fizic de catre soti si nu au curajul sa reclame actele de violenta domestica.

 

Orice manifestari de violenta trebuie sa te puna pe ganduri: violenta verbala, accesele de furie, spargerea de lucruri prin casa, etc. Daca partenerul este un om violent din fire, nu este deloc o idee buna sa te casatoresti cu el, chiar daca nu te-a lovit sau bruscat niciodata. O astfel de relatie, centrata pe brutalitate si inocularea de frica, nu poate produce nimic constructiv.

 

2. Te insala

 

Infidelitatea partenerului este cu atat mai dureroasa dupa casatorie, asa ca nu ii acorda prea multa incredere unui barbat care te-a mai inselat inainte sau care a mai inselat alte femei inainte sa fiti impreuna. Infidelitatea denota lipsa de respect, este un abuz de incredere si, nu in ultimul rand, iti poate pune in pericol sanatatea, asa ca gandeste-te bine inainte sa intemeiezi o familie cu un partener care te insala.

 

3. Nu te revendica si nu te angreneaza in viata personala

 

Cu totii cunoastem cazuri de relatii tinute de barbat „in suspensie” ani la rand, fara ca macar sa-si prezinte partenera drept „prietena”. Daca dupa 6-12 luni de relatie, partenerul nu te integreaza in mod oficial in viata personala, ar fi mai bine sa-i intorci definitiv spatele si sa cauti pe altcineva.

 

4. Sufera de comportamente adictive

 

Este laudabila si admirabila staruinta femeilor care nu-si parasesc partenerii cand acestia trec prin greutati, dar daca ramai alaturi de un om cu fixatii adictive, risti sa te sacrifici degeaba, pentru ca sunt sanse foarte mici sa-l „salvezi”.

 

Atentie! Dependenta poate intruchipa numeroase comportamente distructive, pornind de la fumat si alcool si pana la sex, droguri si jocuri de noroc. Un dependent inveterat va cauta sa-si satisfaca propriile nevoi cu orice pret, chiar si daca intreaga lui casnicie depinde de asta!

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.