"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Putine lucruri se compara cu suferinta unui parinte atunci cand copilul sau este bolnav. Parintii ar face orice sa-si vindece copiii cat mai repede, dar, oricat ar fi de tentant, siropul de tuse nu este cea mai indicata alegere. Acesta contine codeina, o substanta periculoasa pentru copii.

PUBLICITATE

cum sa elimini simptomele de raceala

PUBLICITATE

Pericolul administrarii de codeina la copii a fost confirmat si evidentiat de catre Asociatia Americana de Pediatrie (AAP). Ca parinte, este crucial sa constientizezi faptul ca aceasta codeina care se foloseste ca ingredient in siropurile pentru tuse este un opioid. Da, este vorba despre aceiasi opiozi care in SUA curma 78 de vieti in fiecare zi, potrivit statisticilor furnizate de Centrele de Prevenire si Controlare a Bolilor.

PUBLICITATE

Intr-un interviu pentru Huffington Post, unul dintre coautorii studiului care i-a determinat pe cei de la AAP sa se sesizeze si sa faca public pericolul administrarii de sirop de tuse a declarat ca „Oamenii traiesc cu iluzia ca, din varii motive, codeina ar fi cumva mai sigura decat alti opioizi.” Studiul a concluzionat ca codeina reprezinta un pericol nu numai pentru faptul ca este un opioid adictiv, ci si pentru ca poate determina reactii respiratorii severe cu potential letal. Potrivit AAP, persoanele cu varste sub 18 ani pot sa-si piarda viata in urma ingerarii chiar si a unei singure doze de sirop.

In mod normal, o substanta atat de periculoasa ar trebui sa fie eliberata doar pe baza de reteta medicala in cazurile extreme. Dar, in realitate, siropurile cu continut de codeina sunt disponibile „la liber” in 28 de state americane, informeaza Huffington Post.

PUBLICITATE

Se recomanda folosirea altor remedii fara substante medicamentoase pentru tratarea tusei si racelii la bebelusi si copiii mici.

PUBLICITATE

Primul pas este sa ii administrezi copilului mai multe lichide. Este un sfat intelept pentru persoanele de toate varstele. Lichidele joaca un rol crucial in vindecare si recuperare, deoarece subtiaza mucozitatile si le fac astfel mai usor de expectorat.

La ora de culcare, copiilor cu varsta de peste 1 an le poti administra 1/2 lingurita de miere. (Niciodata nu le da miere copiilor mai mici de 1 an). Incurajeaza copilul sa doarma cu cateva perne in plus sub cap ca sa poata respira mai bine. Poti

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]