"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

O prietena imi povestea deunazi ca marea ei problema intr-o anumita perioada a vietii a constituit-o grija.

 

Grija ca maine nu stia unde va mai lucra, societatea la care era angajata prezenta semnale vizibile de faliment, grija ca sotul ei nu va renunta la bautura, desi promisese de multe ori ca o va face, grija ca nu va mai avea din ce trai, ca-si va pierde prietenii si ca va intra intr-o depresie severa.

 

cum scapam de griji

 

Mi-am amintit atunci de Norman Vincent Peale, care, asa cum marturiseste in prefata cartii “Forta gandirii pozitive”, inclusa in Colectia Carti Cheie, s-a nascut si a crescut intr-o casa din Vestul Mijlociu, cu oameni saraci, dar cu frica lui Dumnezeu.

 

Dr. Norman Vincent Peale, cunoscut in lumea intreaga sub numele de “Predicatorul de milioane”, a scris aceasta carte (in total a semnat 34) “cu gandul la durerile, greutatile, lupta ce ne caracterizeaza intreaga existenta” (…) “cu dorinta sincera de a ne ajuta” (dupa cum deslusesc in epilog).

PUBLICITATE

 

La pagina 151 (din cele 259), am gasit un titlu formidabil, “Debarasarea de griji”, exact ce-mi trebuia ca sa o ajut pe prietena mea, cat si pe toti ceilalti care sunteti dependenti de griji, sa acceptati formula cu 10 puncte propusa de dr. Peale.

 

1. Spuneti-va: “Grija nu e altceva decat o deprindere mentala foarte daunatoare. Iar eu imi pot schimba orice deprindere cu ajutorul lui Dumnezeu.”

 

2. Deveniti dependent de griji daca va faceti mereu griji. Va puteti elibera de griji punand in practica deprinderea, opusa si mai puternica, a credintei. Cu toata puterea si perseverenta de care dispuneti, incepeti sa credeti.

 

3. Cum puneti credinta in practica? De indata ce va treziti, in fiecare dimineata, spuneti, de trei ori, cu voce tare: “Cred.”

 

4. Rugati-va, folosind aceasta formula: “Las aceasta zi, viata mea, persoanele pe care le iubesc, slujba mea in grija lui Dumnezeu. Dumnezeu nu face niciodata rau, ci doar bine. Orice s-ar intampla, oricare ar fi rezultatele, daca sunt in grija lui Dumnezeu, se va face voia Domnului si va fi totul bine.”

 

5. Exersati rostirea unei afirmatii pozitive despre tot ce, inainte, ati calificat doar cu termeni negativi. Vorbiti pozitiv. Spre exemplu, nu spuneti: “Va fi o zi cumplita.” In loc

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE