"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Vorbeam intr-un alt articol despre efectele benefice ale frigului, accentuand ideea ca are rolul de a tonifica organismul si nu numai.

 

Insa, frigul are repercusiuni neplacute asupra tenului, mainilor, nasului… La acesta din urma ma voi opri, deoarece, daca un nas rosu din cauza frigului este amuzant la copii, la o varsta oarecare ni se pare dizgratios.

 

nasul rosu

 

Puteti contracara aspectul inestetic al nasului rosu astfel:

 

– Aplicati pe nas comprese cu lotiune de nalba sau dintr-un amestec obtinut din 4 ml apa de trandafiri, 4 ml floare de portocal si 4 g borax;

 

– Masati in fiecare seara cu o crema grasa in care se adauga tinctura capsici pe care o gasiti in farmacii sau magazine naturiste (20 de picaturi la 50 g de crema);

 

– Faceti in fiecare seara bai la picioare, calde-reci, alternative;

 

– Un truc pentru a atenua roseata exagerata a nasului, pe moment, frectionati puternic urechile. Veti activa circulatia in aceasta regiune, nasul se va descongestiona in favoarea urechilor.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.