"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × four =

four × 1 =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

 

Constat pe zi ce trece ca uitarea s-a instalat destul de agresiv in fiinta umana. Individual, colectiv, cultural, istoric, parca suntem invitati sa uitam.

Unii ne-am uitat trecutul, locul avut in prezent, altii nu mai stim sa fim responsabili pentru viitorul nostru.

 

Mi-a trecut prin cap sa listez cateva aspecte importante ale vietii, ce au fost date uitarii, la care va trebui sa reflectam indelung. Astfel:

 

ce aspecte ale vietii a uitat omul

 

 

Am uitat ce loc avem in lumea materiala

 

De-a lungul ultimelor secole, ne-am detasat de natura. Am exploatat, am defrisat paduri, am schimbat cursul apelor, am consumat din natura, incercand sa detinem controlul asupra lumii materiale, fara sa realizam ca ne departam de benefica ei menire.

 

Am uitat cum sa ascultam ritmurile ciclurilor naturale ale vietii si pamantului, limbajul universului in care existam. Am uitat sa urmam drumul oferit de natura si sa traim in deplina armonie cu mediul inconjurator.

 

Am uitat de conexiunea cu viata si universul

 

Detasandu-ne, am uitat ca suntem profund legati de univers si de ciclurile naturale care sustin viata. Unele triburi din zonele periferice ale “civilizatiei” urmeaza inca acele cutume ancestrale, au pastrat cu devotament si respect aceasta legatura. Noi, ceilalti, am uitat ca toate constiintele sunt compuse din retele interconectate ce executa un dans minunat si delicat.

 

Am uitat de vechea traditie

 

Am uitat de intelepciunea antica. Incercand sa dobandim cunostinte stiintifice cu puterea mintii, am uitat de povestile, basmele populare vechi, lasate mostenire de catre inteleptii din antichitate care au trait in armonie cu universul.

 

Ne-am uitat drumul si visele

 

Indepartandu-ne de parcursul nostru interior, am uitat sa visam visul vietii, daca-mi permiteti sa ma exprim asa. Mult mai important este ca am uitat cum sa ramanem trezi in acest vis si sa observam adevarata realitate.

 

Am uitat ca detinem capacitatea de a tese vise si de a ne folosi puterea intentiei cu scopul de a le transforma in realitate.

 

Am uitat ca totul este Dragoste

 

Dragostea este elementul fundamental al existentei noastre. Este, probabil, cel mai profund mister al tuturor, dar numai unii au ajuns sa intelega ca acest adevar este ascuns undeva in adancul inimii noastre.

 

Am uitat sa iertam

 

Actul iertarii inseamna eliberarea mintii noastre de conflictele interioare ce nu ne dau pace, ne chinuie, facandu-ne nefericiti.

 

Am uitat sa fim liberi

 

Ne-am nascut si am crescut liberi. Traim acum intr-o lume in care libertatea nu este decat un concept. Suntem supusi ideologiilor false, recompenselor materiale si ne-am trezit ingraditi de legi aparute pentru a apara interesul unora sau altora.

 

Sa nu uitam ca noi suntem actorii schimbarii. Suntem liberi sa fim cine suntem, fara teama de a ne simti vinovati de ceva.

 

Am uitat ce puteri avem

 

Daca traim in frica, uitam cat de puternici suntem, uitam de puterea vointei, de dorinta noastra de a schimba realitatea. Suntem intr-un fel de transa, facem totul dintr-un automatism.

 

Am uitat sa mai avem incredere in oameni

 

A nu mai avea incredere in oameni mi se pare adevarata tragedie a vietii. Ne saraceste spiritul si sufletul. Nu e tarziu, ne sta la indemana

 

Totusi, nu ar trebui sa disperam. Avem norocul ca ne putem reconecta cu noi insine, cu universul in ansamblul lui. Forta amintirii se afla in centrul vietii spirituale, in care se afla descoperirea de sine si realizarea pe plan individual/profesional.

 

Sa ne amintim mereu de intelepciunea simpla a vechilor culturi, de care lumea are nevoie mai mult ca niciodata! Nu e tarziu, ne sta la indemana sa respectam valorile trecutului, impletindu-le, prin modul nostru de a gandi, cu cele ale prezentului.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.