"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

 

Hai sa facem un mic experiment. Deschide frigiderul si arunca o privire inauntru. Cel mai probabil, rafturile si usa frigiderului sunt pline, si nu pentru ca tocmai ai facut aprovizionarea, ci pentru ca te-ai obisnuit sa tii in frigider toate produsele alimentare pe care le cumperi!

 

De fapt, exista o multime de alimente de baza care nu numai ca nu necesita depozitare la frigider, ci se si strica mai repede in aceste conditii.

 

In continuare iti prezentam o lista a produselor care nu au ce sa caute in frigider!

 

scoate aceste alimente din frigider

 

 

1. Ceapa

 

Ai ceapa in compartimentul pentru fructe si legume al frigiderului? Daca da, foarte rau! Ceapa rezista mult mai bine in spatiile de depozitare uscate si bine ventilate, si nu in frigider. Daca o tii in frigider, nu faci decat sa impregnezi toate alimentele cu mirosul ei neplacut.

PUBLICITATE

 

2. Produsele cosmetice

 

Stiu ca te-ai incruntat! Nu intra in categoria mancare, dar nu exista frigider care sa nu contina creme, lotiuni si rujuri! Cu exceptia catorva cosmetice specializate precum mastile faciale, care se pastreaza intr-adevar mai bine la rece, majoritatea articolelor pentru machiaj trebuie tinute la temperatura camerei.

 

3. Usturoiul

 

Cu exceptia cazurilor in care vrei sa feresti mancarea de vampiri, sfatul nostru este sa tii usturoiul in camara, si nu in frigider. Temperaturile scazute grabesc alterarea usturoiului si ii anuleaza aroma.


4. Painea si produsele de panificatie

 

Oricat ar parea de ciudat, tinerea la frigider a produselor de panificatie grabeste de fapt alterarea acestora. Daca chiar vrei sa le pastrezi timp indelungat, atunci congeleaza-le!

 

5. Fasolea uscata

 

Tinerea in frigider a fasolei uscate anuleaza gustul si grabeste incoltirea acesteia. Cel mai bine este sa depozitezi fasolea uscata in camara!

 

6. Cafeaua macinata

 

Te-am surprins? Cafeaua macinata se mentine proaspata mai mult timp atunci cand este tinuta nu la rece, ci in recipiente vidate, la temperatura camerei. Atunci cand o pastrezi la frigider, cafeaua isi pierde aroma mult mai repede.

 

7. Mierea

 

Atunci cand este tinuta la rece, mierea se intareste si se cristalizeaza, necesitand apoi topire inainte sa poata fi folosita. Nu-i nevoie sa pui mierea la frigider! Tinuta in borcane desfacute la temperatura camerei, mierea se mentine proaspata chiar si cativa ani.

 

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE