"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Cunosc persoane care intra sub dus dimineata, dar si altele care o fac numai seara. Sigur ca exista si o a treia categorie, acei oameni ce folosesc dusul de doua ori pe zi, insa aceasta reprezinta o alta discutie.

 

Pentru femeile care obisnuiesc sa-si spele parul seara, vestile nu sunt tocmai bune. Dormitul cu parul umed provoaca unele neplaceri.

 

nu te mai scapa pe cap seara

 

 

Explicatii oferite de specialisti!

 

Samponarea seara, uneori la ore foarte tarzii, a parului duce la deteriorarea lui. Problema nu are legatura cu orarul, ci cu faptul ca dormim cu parul umed, fara sa-l uscam.

 

Procedand asa, il expunem frecarii de perna si maximizarii riscurilor de rupere, de despicare si alte inconveniente capilare.

 

Apoi, cuticulele, care constituie stratul superior al parului, atunci cand sunt umede, raman deschise oricarei agresiuni exterioare.

 

Un alt argument consta in faptul ca parul uda perna, loc propice de inmultire a bacteriilor, chiar daca il infasurati intr-un prosop.

 

Spalarea parului seara nu este exclusa. Numai ca nu trebuie sa va culcati, fara a-l usca.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.