"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

turmericul poseda si un alt compus biochimic pe langa curcumina care potenteaza proprietatile neuroprotectoare ale acestei ierbi.

Compusul cu pricina poarta denumirea de turmeron, si poate sprijini cresterea celulelor sistemului nervos central (celule stem neutre), ceea ce reprezinta un proces foarte important pentru repararea si regenerarea celulelor cerebrale. Autorul principal al celui mai reprezentativ studiu de acest fel este Adele Rueger, care explica faptul ca turmeronul incurajeaza totodata si diferentierea celulelor stem in neuroni, adica exact ceea ce tintesc cercetatorii sa realizeze in medicina regenerativa.

PUBLICITATE

Cercetarile din trecut au dovedit ca curcumina limiteaza acumularea de beta-amiloizi in creierul pacientilor de Alzheimer, si chiar incurajeaza desprinderea placilor care se formeaza ca urmare a acestei boli. S-a demonstrat ca persoanele ce sufera de aceasta boala prezinta un grad foarte mare de inflamatie a tesutului cerebral, iar curcumina este recunoscuta pentru efectele sale antiinflamatoare. Aceasta impiedica formarea produselor secundare metabolice inflamatoare si inhiba activitatea enzimelor lipooxigenazei 5 (5-LOX) si ale ciclooxigenazei 2 (COX2), precum si a altor hormoni si enzime care moduleaza procesul inflamator.

PUBLICITATE

Osteoartrita este o alta boala care poate fi ameliorata cu ajutorul efectelor antiinflamatorii ale curcuminei. Un studiu din 2011 a descoperit ca pacientii cu osteoartrita carora li s-au administrat zilnic 200 de miligrame de curcumina pe langa schema de tratament obisnuita s-au bucurat de un grad mai bun de mobilitate si de o ameliorare a durerilor comparativ cu grupul de control. Un studiu din 2006 a descoperit, de asemenea, ca extractul de turmeric previne eficient emisia proteinei responsabile pentru durerile si edemele specifice bolii prin blocarea cailor inflamatorii.

Curcumina pare sa fie benefica in tratamentul tuturor tipurilor de cancer

PUBLICITATE

Activitatea anticancerigena a turmericului se numara printre principalele beneficii ale acestei plante. Iar utilizarea curcuminei impotriva cancerului este sprijinita de un corp de cercetare foarte amplu, chiar mai amplu decat cel pentru vitamina D si alti nutrienti mult mai populari. Unul dintre cei mai buni medici preocupati de medicina naturista a cancerului, dr. William LaValley, considera ca curcumina este benefica pentru orice tip de cancer. Chiar daca pare putin ciudat, avand in vedere ca bolile de cancer implica numeroase patologii moleculare, curcumina influenteaza mai multe tinte moleculare pe mai multe cai diferite.

PUBLICITATE

Iata si „UN REMEDIU EXTRAORDINAR IMPOTRIVA DURERII, INSA IATA CE NU S-A MENTIONAT DESPRE ACEASTA PLANTA PANA ACUM

Inainte de a patrunde in celule, curcumina influenteaza peste 100 de cai moleculare distincte. Dupa cum

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]