"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Trebuie cu totii sa stim faptul ca in fazele incipiente, cancerul pulmonar nu este depistabil prin radiografie, iar tomografiile computerizate nu sunt nici ele foarte concludente in astfel de cazuri, dar macar au un procentaj mai bun in depistarea tumorilor.

De aceea, se recomanda ca persoanele cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani, precum si fumatorii cu 15 ani de fumat la activ, sa se supuna unui examen tomografic.

In plus, iata si o lista a celor mai importante 5 simptome care pot aparea in fazele initiale ale cancerului pulmonar. Daca manifesti oricare dintre aceste simptome, adreseaza-te degraba unui medic specialist pentru investigatii lamuritoare!

PUBLICITATE

semne timpurii ale cancerului pulmonar

Respiratie suieratoare si incompleta

Respiratia suieratoare se poate datora multor boli si afectiuni de natura benigna, precum obstructii si inflamatii respiratorii, dar poate indica si un cancer pulmonar in stadiu incipient. Respiratia incompleta sau inabusirea respiratiei dupa efort usor sau moderat poate fi un simptom de cancer provocat de infundarea sau ingustarea cailor respiratorii, respectiv de pleurezie („apa la plamani”).

Anemie inexplicabila

Anemia apare atunci cand scade numarul celulelor rosii din sange. Hemoglobina din celulele rosii (hematii) transporta oxigenul pretutindeni in corp. Simptomele anemiei, precum paloarea pielii, ritm cardiac accelerat sau neregulat, ameteli, si maini si picioare reci, nu trebuie nicicand neglijate.

Tuse persistenta

Tusea cronica poate fi si ea un semn de cancer pulmonar. In mod normal, tusea cauzata de infectiile respiratorii nu persista mai mult de 2-3 saptamani. Daca tusea este productiva si nu cedeaza nici dupa aceasta perioada de timp, sau daca sputa contine urme de sange, mergi neaparat la medic pentru investigatii amanuntite.


Dureri de cap recurente

Durerile de cap cronice pot semnala extinderea cancerului la creier. Atunci cand nu este vorba de metastaza, migrenele se pot datora tumorilor pulmonare care apasa pe venele inimii care iriga creierul cu sange.

Dureri de oase si de spate

Durerile de oase si de spate pot semnala metastazarea cancerului in tesuturile osoase si in maduva.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE