"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Razvan

Astazi, toata lumea stie ca produsele fast food nu sunt o alegere sanatoasa. Cei care duc o alimentatie bogata in burgeri, cartofi prajiti si bauturi acidulate sunt mult mai predispusi riscului de supraponderalitate, de diabet si de boli de inima.

PUBLICITATE

Cercetatorii de la Universitatea Nottingham au vrut sa studieze mai indeaproape modul de digestie a unui burger de fast food, asa ca au luat un cheeseburger de la McDonald’s si l-au tinut scufundat in acid clorhidric timp de trei ore si jumatate.

PUBLICITATE

cum arata un cheeseburger in stomac dupa trei ore

PUBLICITATE

Experimentul a fost filmat si postat pe Youtube, materialul inregistrand pana acum peste 16 milioane de vizualizari! Iata o filmare nu tocmai „usor de digerat” de catre amatorii de fast food:

PUBLICITATE

Stomacul secreta acid clorhidric, o substanta cu o contributie majora la digerarea alimentelor. Atunci cand are un pH cuprins intre 1 si 1,5 (adica foarte acid), acidul clorhidric este suficient de puternic incat sa descompuna alimentele din stomac si majoritatea bacteriilor inainte ca acestea sa apuce sa ne faca vreun rau. Fara mucoasa lui protectoare, stomacul s-ar digera practic singur!

PUBLICITATE

Cercetatorii au constatat cu stupoare ca, chiar si dupa trei ore si jumatate, cheeseburger-ul nu s-a dizolvat in totalitate. Ceea ce ar fi trebuit sa fie hrana lichefiata arata in schimb ca o masa de jeleu negru.

In mod normal, un ciclu complet de digestie dureaza intre 24 si 72 de ore, aceasta durata depinzand de tipul de hrana prelucrata de stomac. Salata de fructe, de exemplu, se digera in mai putin de 30 de minute, in timp ce un Big Mac poate necesita si trei zile de digestie. Asta se datoreaza mai ales faptului ca burgerii contin multe grasimi nesaturate denumite „grasimi trans”. La polul opus, fructele si legumele sunt mult mai usor de descompus in stomac.

PUBLICITATE

Savurarea unui burger de fast food din cand in cand nu reprezinta o problema si nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare atat timp cat alimentatia normala este alcatuita mai ales din alimente sanatoase si proaspete precum: carne slaba, lactate, paine integrala, legume si fructe. Este un fapt dovedit ca alimentatia echilibrata previne numeroase boli si mentine greutatea corporala intre pragurile normale.

PUBLICITATE

O alimentatie sanatoasa nu e la fel de usor si de comod de

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]