"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

In luna noiembrie, a acestui an, nu trebuie sa ratati cel mai important eveniment astronomic. Luna nu a mai fost atat de aproape de pamant, din luna ianuarie 1948.

Pe durata acestui proces, ce va avea loc in data de 14, luna va fi cu 14% mai mare si cu 30% mai luminoasa decat atunci cand este plina. 

Urmatoarea data cand se va intampla acest lucru este pe 25 noiembrie 2034, asa ca nu cred ca vreti sa ratati aceasta experienta!

PUBLICITATE

cea mai mare luna din utlimii ani

Ce reprezinta aceasta superluna?

NASA explica faptul ca acest lucru este posibil deoarece luna are o orbita eliptica, pe o parte – si este numita perigeu, fiind la 48,280 km de Pamant, iar cealalalta se numeste apogeu.

Atunci cand Soarele, Luna si Pamantul se aliniaza, se numeste sizigi, sigur nu veti retine denumirea.

Atunci cand are loc acest trio in forma perigeului, luna este in partea opusa a pamantului, decat este soarele si se numeste sizigi perigeu.

Din acest motiv luna pare mai plina, mai mare si mai stralucitoare, fiind numita Superluna.

Diferenta dintre acest perigeu si cele care se petrec in decursul anilor, este acela ca luna este plina timp de 2 ore ale perigeului.

“Luna plina din data de 14 noiembrie, nu este una obisnuita, deoarece este prima luna de acest gen a secolului 21.”, mentioneaza NASA.

Conteaza foarte mult locul din care vedem luna. Daca pozitia nu este una buna, atunci nu ni se va parea deloc diferita de o luna plina obisnuita.

Daca va plasati intr-un loc, cat mai aproape de orizont, atunci veti vedea cu adevarat frumusetea acestei luni.

“Atunci cand luna este aproape de orizont, se poate vedea extrem de bine, insa daca o vedem dintre copaci sau cladiri, va parea una obisnuita.”, spun reprezentantii NASA.

Despre Autor:

Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Sursa: thebigriddle. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE