"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Francezii nu clasifica ADHD, sindromul hiperkinetic, printre bolile propriu-zise, respingand ideea ca ar necesita tratamentul medicamentos prescris in alte tari, printre care si Romania.

O alta diferenta este ca francezii nu isi cresc copiii cu alimente pline de aditivi asa cum tind sa faca romanii! Sa fie oare o simpla coincidenta?

acest sindrom nu este recunoscut de francezi


Aceste doua tari cu mentalitati diferite inregistreaza si diferente mari in ceea ce priveste numarul cazurilor de ADHD la copii. In Romania, prevalenta bolii este de 19 la suta, in timp ce in Franta, aceasta este de numai 0,5 la suta. Iar pentru aceste cazuri si asa foarte putine, francezii nu prescriu tratamente medicamentoase, optand in schimb pentru metode mai de moda veche.

In 1998, dr. Edward C. Hamlyn de la Colegiul Regal al Medicilor Practicanti a afirmat: „ADHD este o farsa menita sa justifice inocularea unei dependente de medicamente inca de la o varsta frageda”. Leon Eisenberg, unul dintre initiatorii si principalul promotor al ideii ca ADHD reprezinta o tulburare medicala psihiatrica, a marturisit pe patul de moarte in 2009, la varsta de 87 de ani, ca „ADHD este un exemplu perfect de boala fictiva”. Exista dovezi coplesitoare ca asa-zisul „tratament” pentru aceasta „boala” este de fapt o inselatorie.

Cu mult timp in urma, s-a renuntat la terapia cognitiva in favoarea tratamentelor medicamentoase. Medicii sunt presati sa scrie cat mai multe retete, avand in vedere ca guvernul si industria farmaceutica colaboreaza la intretinerea acestei idei false si isi impart profiturile adunate astfel.

PUBLICITATE

Multi psihiatri nu aloca mai mult de 15 minute unui pacient, dupa care se reped sa puna un diagnostic si sa scrie o reteta cu substante farmaceutice. Sunt foarte rare cazurile in care se revine asupra diagnosticului si se reanalizeaza tratamentul prescris, numeroasele plangeri ale pacientilor fiind pur si simplu ignorate.

Acest cult al prescrierii de pastile in graba si in cantitati mari, de parca ar fi bomboane, a avut ca rezultat trecerea pe medicatie cu Ritalin (methylphenidat) si Adderall (saruri de amfetamina si dextroamfetamina) chiar si a copiilor in varsta de numai trei ani, fara ca inainte sa fie incercate si alte metode.

In prezent, in Romania exista in jur de 10.000 de copii carora

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...