"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Durerile genitale care preced menstruatia (dismenoree) reprezinta una dintre cele mai des intalnite suferinte feminine.

PUBLICITATE

De cele mai multe ori sunt insotite de stari de voma, varsaturi, transpiratie si o stare de iritabilitate.

PUBLICITATE

Aparitia durerilor in zona genitala poate fi legata si de anumite malformatii urogenittale, a unor inflamatii vaginale, ovariene sau ale colului uterin, care, la randul lor, pot fi produse de infectii bacteriene, fungice sau virale.

cum tratam durerile genitale

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Este important ca orice femeie sa faca diferenta intre intre formele de dismenoree – primara, cea care apare odata cu prima menstruatie si este cauzata de intarzierera dezvoltarii organelor genitale si cea secundara – clinica, cauzata de dezechilibre hormonale, de leziuni inflamatorii sau tumorale ale organelor genitale interne (ovare, uter) ori de traumatisme fizice si psihice aparute de-a lungul vietii.

PUBLICITATE

Terapia cu plante se adreseaza mai ales formei primare (dar da rezultate si in cazul formelor secundare) si trebuie inceputa cu o saptamana inainte de menstruatie.

Iata ce se recomanda:

PUBLICITATE

1. Frunze de salvie. Infuzie dintr-o lingurita de frunze la o cana cu apa. Se beau trei cani pe zi.

PUBLICITATE

2. Flori de coada soricelului. Infuzie dintr-o lingura de flori la o cana cu apa. Se beau trei cani pe zi.

3. Traista ciobanului. Infuzie din doua lingurite de planta la o cana de apa. Se beau trei cani pe zi. Tinctura din 20 grame planta lasate la macerat timp de 10 zile in 100 ml alcool pur (70 grade). Se strecoara. Se iau cate 10 ml de trei ori pe zi, cu un pahar cu apa.

PUBLICITATE


4. Coada racului. Reduce menstruatiile abundente si calmeaza durerile. Decoct din doua linguri de planta la 500 ml apa. Se bea in cursul unei zile.

PUBLICITATE

5. Flori de galbenele. Se recomanda in special femeilor anemice, calmeaza durerile si regleaza ciclul menstrual. Infuzie din doua lingurite de flori la o cana cu apa. Se beau una, doua cani pe zi. Tinctura sin 20 grame flori macerate timp de 8 zile in 100 grame alcool pur (70 grade). Se iau catre 30 picaturi, de trei ori pe zi, cu un pahar cu apa.

6. Radacina de cerentel. Are proprietati antihemoragice remarcabile. Decoct din doua lingurite de radacina la o cana cu apa. Se bea dimineata, pe stomacul gol, neindulcit.

PUBLICITATE

7. Amestecuri

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]