"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

In 2015, Jessie Gallan, cea mai varstnica femeie din Scotia, a dezvaluit secretele longevitatii sale. Povestea „elixirului” ei este neasteptata, neconventionala si plina de umor.

secretele longevitatii unei femei trecuta de o suta de ani

La varsta de 109 ani, Jessie inca mai afiseaza un simt al umorului foarte dezvoltat, potrivit spuselor unei ingrijitoare a caminului de batrani care o gazduieste pe centenara. Atunci cand a fost intervievata, femeia n-a ezitat sa-si puna amprenta umoristica asupra povestii ei de viata si a motivelor din spatele longevitatii ei. Primul sfat dat de aceasta?

Tine-te bine: sa incepi fiecare zi cu terci de ovaz! Desi pare caraghios, sfatul nu e chiar de luat in gluma. Fibrele pe care le contine sunt, intr-adevar, deosebit de sanatoase. Mai departe, femeia sfatuieste sa-ti ocupi mereu timpul cu cate ceva.

PUBLICITATE

Jessie a dus o viata interesanta, antrenanta si activa. Copilaria si-a petrecut-o la tara, iar la varsta de 13 ani a plecat de acasa si a lucrat ca mulgatoare de vaci ca sa se poata intretine. Mai tarziu, femeia si-a inceput lunga sa cariera din sectorul serviciilor.

In mod evident, munca grea i-a oferit un scop in viata si a ajutat-o sa se simta mereu implinita. Si asa ajungem si la ultimul sfat acordat de femeie: fa tot ce poti sa nu depinzi niciodata de nimeni, in special de sot! „Sa ai un barbat aduce mai multe necazuri si complicatii decat lucruri bune,” a declarat Jessie pentru the Daily Mail. In toti cei 108 ani de viata, Jessie n-a fost niciodata casatorita.

Increzatoare si sigura pe sine, Jessie si-a petrecut ultimele zile de viata cu la fel de multa vigoare ca in tinerete. Fiind foarte sociabila, femeia si-a facut numerosi prieteni la caminul pentru batrani, printre care si membri ai personalului angajat.

„Este o femeie grozava”, afirma una dintre ingrijitoarele ei. La batranete, Jessie si-a petrecut timpul plimbandu-se singura prin curtea caminului, socializand cu numerosii ei prieteni, facand gimnastica si mergand la biserica. Cu siguranta, Jessie a avut o perspectiva unica asupra vietii, avand in vedere ca a fost martora unui secol marcat de numeroase schimbari.

Jessie a trecut in nefiinta in luna martie a anului 2015, la cateva luni de la acordarea acestui interviu. S-a bucurat insa

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE