"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

loading...

 

Ajungi la serviciu si, imediat cum intri pe usa, fugi la toaleta sa urinezi… iar. Ai mai mers o data la baie inainte sa pleci de-acasa si ai mai facut o vizita la toaleta cafenelei, asa ca esti nedumerit si iti faci probleme ca ceva nu e-n ordine.

 

Afla ca nu esti singura persoana; senzatia permanenta de urinare este o afectiune cu care se confrunta zilnic milioane de alti oameni de pretutindeni. Simptomele sunt jenante, frustrante si stresante…..

 

cauza urinarii frecvente

 

 

Ca in orice alta boala, problema trebuie adresata de la radacina, iar Doctor Oz ne explica exact ce se intampla in cazul acestei afectiuni.

 

Problema de care suferi ar putea fi Sindromul vezicii hiperactive sau de golire incompleta a vezicii urinare. Asa cum sugereaza denumirea sindromului, vezica urinara nu se goleste complet, ceea ce determina inmultirea numarului de vizite la toaleta pe timpul zilei si, cel mai grav, o crestere a riscului de infectii urinare.

 

Sindromul vezicii hiperactive are ca factori favorizanti varsta inaintata, dezechilibrele hormonale si predispozitia genetica. Aceasta afectiune este foarte raspandita pe glob si afecteaza ambele sexe, desi barbatii cu o prostata micsorata au o predispozitie mai mare pentru sindromul descris.

 

In cadrul unei demonstratii televizate, Doctor Oz a rugat o voluntara sa urce pe scena. Femeia se confrunta de ani de zile cu astfel de probleme, iar Doctor Oz a diagnosticat-o cu SVH.

 

Dupa ce a supus voluntara unui examen ecografic, medicul a constatat ca vezica acesteia continea 250 ml de lichid, cu toate ca femeia mersese deja la toaleta de vreo trei sau patru ori pe durata emisiunii.

 

Doctor Oz a explicat ca vezica urinara nu ar trebui sa retina mai mult de 150 ml odata. Orice volum peste aceasta limita duce la cresterea frecventei de urinatie si a riscului de infectii.

 

N-ai ecograf personal instalat in dulapul de medicamente? Nu-i problema! Iata doua teste pe care le poti efectua cu usurinta acasa ca sa te lamuresti daca ai sau nu SVH:

 

1. Testul presiunii abdominale

 

Acest test presupune apasarea usoara a stomacului dupa urinare. Apasa cu ambele maini zona de deasupra osului pelvian si s-ar putea sa constati ca senzatia de urinare revine instantaneu.

 

Daca apasarea usoara a abdomenului iti induce din nou nevoia de a urina, iti recomandam sa

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.