"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Aveti in anturajul vostru multe persoane pe care le admirati pentru felul lor de afi, pentru ca stiu sa vorbeasca placut, nu sunt arogante, nu-si demonstreaza superioritatea, indiferent de nivelul lor de pregatire, inspira incredere.

 

Desigur, va intrebati cum de reusesc sa aiba toate aceste calitati, fara sa depuna eforturi mari.

 

Dr. Travis Bradberry, coautor al lucrarii “Inteligenta emotionala”, dupa multe cercetari, recunoaste existenta unor caracteristici de baza care fac ca anumite fiinte sa fie mai amabile, mai respectuoase, mai carismatice decat altele.

 

cum poti fi irezistibila

 

 

Astfel, persoanele irezistibile, fiindca acestea sunt in atentia specialistului mentionat, stiu exact ce vor de la viata, pentru ca:

 

Ii trateaza pe toti cu mult respect

 

Nu-i dezapreciaza pe ceilalti, constienti fiind ca nu sunt superiori celor din jur, chiar daca acestia nu sunt persoane importante (de exemplu sefi ai unor companii). Pentru irezistibili, nu exista clasa sau statut care sa separe oamenii. Ei ne amintesc mereu ca facem toti parte din aceeasi rasa.

 

Nu folosesc barfele intr-o conversatie

 

O persoana carismatica nu simte nevoia (si nici nu poate) sa foloseasca barfa ca motivare pentru a participa la un dialog. Ea da din ea ce are mai bun, inspirandu-i pe altii, lasandu-i sa straluceasca. “Barfele apartin unor oameni cu trasaturi negative, iar pentru multi adepti ale lor toleranta este limitata”, explica Travis Bradberry.

PUBLICITATE

 

Ii trateaza pe altii asa cum se asteapta sa fie tratati

 

Dr. Bradberry crede ca fiintele irezistibile urmeaza o regula foarte sanatoasa de viata. O regula care ne spune ca trebuie sa-i tratam pe ceilalti asa cum isi doresc sa fie tratati. Pentru ca semenii nostri au dorinte si teluri diferite. Irezistibilii inteleg bine lucrul acesta, se adapteaza comportamentului lor, in ideea de a-i face sa se simta confortabili.

 

Au limite sanatoase

 

Irezistibilii nu urmaresc sa placa tuturor, stiu ca este timp si loc pentru toate. Ei nu dau mai mult din ce au, nu se epuizeaza niciodata. Au grija sa nu-si depaseasca limitele, tinand cont ca dragostea de sine este foarte importanta pentru a inainta in viata.

 

Sunt autentici

 

Persoanele irezistibile nu pretind niciodata ca sunt ceea ce nu sunt. Nu vor sa semene cu un supermodel, sunt convinsi ca oamenilor nu le place falsitatea. Insa, atunci cand pasesc intr-un anume spatiu, o fac cu incredere, oferind altora incredere. Isi cunosc valoarea, nu lasa niciodata pe altii sa le dicteze modul in care ar trebui sa se vada.

 

Zambesc mereu

 

Indiferent de ce se intampla in viata lor, irezistibilii au capacitatea sa zambeasca mereu. Zambetul face parte din limbajul corpului. Ei sunt constienti ca zambetul este mai seducator decat orice tinuta vestimentara, mai puternic decat orice medicament. Are capacitatea de a inlatura negativitatea.

 

Se transpun in locul celorlalti

 

Dupa mine, este o mare calitate. Numai asa putem comunica mai usor, ne putem intelege. Sa manifesti compasiune fata de animale, natura, oameni este mare lucru. Ei stiu ca “intr-un minut pot fi la capatul lumii in acel moment cand cineva se afla in dificultate”.

 

Isi asuma riscul de a-i iubi pe ceilallti, dar sunt convinsi ca merita. Ajuta pe toata lumea, ii fac pe alti oameni sa se simta iubiti, importanti, respectati, au inima in palma.

 

Au gasit motive pentru a iubi viata

 

Oamenii din aceasta categorie nu te plictisesc, vad viata ca o aventura uimitoare si se apropie de ea cu bucurie. Sa nu va imaginati ca nu au si ei problemele lor, unele chiar foarte mari. Cand lucrurile merg prost, ei isi spun ca o zi proasta este doar o zi. Isi pastreaza speranta ca maine, saptamana sau luna viitoare va fi mai bine. Pentru ei, viata este foarte valoroasa.

 

Iubesc cu adevarat oamenii

 

Oamenii fericiti iubesc oamenii. Persoana irezistibila este cea care a inventat termenul “persoana sociabila”. Le place sa fie in compania altora. Sunt inspirati de energie si povesti. Individul simpatic este capabil sa atraga pe cei pregatiti sa-si realizeze visele.

 

Stiu ca trebuie sa munceasca mult pentru a inainta

 

Au zambetul la ei, am aflat, dar mai stiu ca nimic nu se obtine fara munca si fara probleme. Muncesc din greu si reusesc cu o sete incontestabila sa-si indeplineasca dorintele, nu abandoneaza la primul esec.

 

Au o atitudine pozitiva

 

In ciuda greutatilor, oamenii irezistibili continua sa fie pozitivi, nu se hranesc cu negativitate. Evita confruntarile si cauta un raspuns intotdeauna optimist intrebarilor importante ale vietii.

 

Sunt recunoscatori

 

Capacitatea de a arata recunostinta cuiva care te-a ajutat candva este bagheta magica pentru o persoana irezistibila. Stiu ca oamenii ii pot iubi pentru gesturi si cuvinte simple: “multumesc”, “va rog”…Nu toata lumea intelege fenomenul. Ei stiu ca sunt cuvinte puternice ca sa se faca intelesi, recunoscuti, acceptati.

 

Au traversat obstacole mari, au invatat ca nu sunt singuri in aceasta lume!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...