"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Febra instalata in timpul afectiunilor de sezon, precum raceala si gripa, determina organismul se lupte contra infectiei, de aceea este important sa nu apelam la remedii rapide sau alopate pentru a o scadea.

 

scade febra imediat

 

 

Iata cateva specii de plante care ne pot ajuta in aceasta situatie, cu o actiune antitermica, sudorifica sau cu un continut bogat in principii amare (prin similitudine cu „aspirina” din traditionala coala de salcie).

 

1. Flori de soc. Infuzie din una, doua lingurite de flori la o cana cu apa. Se beau trei, patru cani pe zi.

 

2. Isop. Infuzie din una, doua lingurite de flori la o cana cu apa. Se beau trei cani pe zi.

 

3. Tintaura. Infuzie dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa. Se bea in cursul unei zile, in trei reprize. Tinctura preparata din 20 grame planta, lasate la macerat timp de opt zile, in 100 ml alcool pur (70 grade). Se strecoara si se iau 30 picaturi, de trei ori pe zi.

PUBLICITATE

 

4. Amestec din: flori de soc – 20 grame; flori de tei – 20 grame; tintaura – 10 grame; papadie – 20 grame; coaja de salcie – 15 grame; conuri de hamei – 15 grame.

 

Se prepara un decoct, prin fierbere timp de zece minute, dintr-o lingurita de amestec la o cana cu apa. Se beau Trei cani pe zi.

 

Toate aceste preparate se consuma caldute, neindulcite, eventaul se poate adauga o felie de lamaie. Sanatate multa va doresc sa aveti!

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...