"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

eleven − one =

12 + 1 =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

 

Cand folosim frigiderul, comitem unele greseli care par lipsite de importanta. Totusi, lucrurile nu stau chiar asa.

 

Daca dorim sa evitam dezvoltarea bacteriilor si sa fim sanatosi, iata o lista a ceea ce trebuie sa facem, atunci cand pastram alimentele in frigider.

 

iata ce greseala faci atunci cand pui alimentele la frigider

 

 

Sa nu bagam mancare calda in frigider

 

Caldura produce efectul de condensare care duce la cresterea temperaturii din frigider, perturband conservarea in conditii optime a altor alimente. In plus, condensarea produce scurgerea de picaturi de apa ce pot contamina usor un aliment, daca nu este ambalat.

 

Sa nu uitam de ambalaje

 

Chiar daca suntem grabiti si credem ca nu avem timp sa aranjam cumparaturile, gasim cateva secunde sa inlaturam ambalajele in care sunt tinute. Evitam in felul acesta infectarea alimentelor cu microorganismele de pe cartoane sau plastic. Mai mult, facem posibila circulatia corecta a aerului rece.

 

Nu toate alimentele se pot pastra pe usa frigiderului

 

Usa frigiderului nu este un loc potrivit pentru toate produsele alimentare. Ea are compartimente pentru oua, sosuri, bauturi si nimic in plus. Se stie ca temperatura de pe usa nu este aceeasi cu cea din restul frigiderului, asa ca nu putem depozita carne sau mezeluri in acest loc.

 

Sa fim atenti sa inchidem bine usa frigiderului

 

Ni s-a intamplat cel putin o data sa uitam deschis frigiderul sau sa-i foim frecvent usa. In afara de conservarea defectuoasa a alimentelor, iar avem de-a face cu condensarea si urmarile ei.

 

Sa nu asteptam prea mult racirea mancarii, inainte de a o pune in frigider

 

Este bine sa lasam mancarea sa se raceasca complet, dar nu mai mult de 2 ore. Unele preparate, daca nu sunt gatite bine, tinute la temperatura ambianta, mai mult decat trebuie, sunt susceptibile de producerea de toxine.

 

Sa nu congelam carnea dupa 3 zile

 

Am cumparat carne, am pus-o in frigider si am uitat de ea. Dupa cateva zile o congelam, ca sa nu se altereze. Mare greseala comitem! “Un produs proaspat se congeleaza imediat”, ne aminteste Emmanuelle Denis Couderc, naturopat specializat in alimentatie, “mai ales cand e vorba de carne, pentru ca dupa 3-4 zile, riscam dezvoltarea de bacterii”.

 

Sa nu curatam frigiderul doar de doua ori pe an

 

Adevarat, ne ia ceva timp “igiena” frigiderului, insa, pentru

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.