"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petrut

Aceste practici au devenit foarte populare in lumea occidentala, in special pentru faptul ca intaresc sanatatea, relaxeaza psihicul si induc o stare permanenta de bine.

 

Studiile stiintifice au confirmat ca practicarea frecventa a acestor exercitii stimuleaza activitatea sistemul nervos parasimpatic.

 

Stimularea activitatii sistemului nervos parasimpatic induce o stare de relaxare si echilibreaza tiparul de „odihna si digestie” al corpului.

 

aceste gesturi iti vindeca organismul

 

In continuare iti prezentam 8 mudre (pozitii ale mainilor) esentiale pentru adresarea anumitor probleme de sanatate. Mudrele pot fi efectuate oricand si oriunde, si nu necesita mult timp.

 

Termenul de „mudra” descrie un gest ritualic schitat cu mainile si degetele de la maini, mentionate adeseori in vechile scripturi si in vechile ilustratii hinduse si budiste.

 

In medicina alternativa se promoveaza ideea ca aceste gesturi influenteaza in mod direct fluxul energetic al corpului si activeaza diferite zone cerebrale, vindecand astfel anumite boli si intarind sanatatea corpului si a mintii. In acest context ezoteric, fiecarui deget in parte ii este atribuit un element natural: pamant, aer, apa, foc sau eter (spatiu).

PUBLICITATE

 

Cele opt mudre selectate de noi te ajuta sa vindeci corpul si sa-i induci o stare de bine:


Prana Mudra – Mudra vietii

 

>

 

Aceasta mudra fundamentala echilibreaza energiile corporale, intareste sistemul imunitar si revitalizeaza trupul. Trateaza, de asemenea, problemele de vedere, insomnia, si reduce senzatia de foame pe perioada postului.

 

Instructiuni: Atinge varful degetului mare cu varfurile degetelor inelar si auricular, tinand celelalte doua degete drepte. Aceasta mudra poate fi practicata in orice moment al zilei, iar repetarea frecventa energizeaza trupul.


Prithvi Mudra – Mudra pamantului

 

 

Aceasta mudra este excelenta pentru alungarea oboselii si stresului, deoarece are un efect tonic si energizant, sprijina digestia si imbunatateste circulatia sangelui. Apropie varful degetului inelar de varful degetului mare si strange usor, tinand celelalte degete intinse.

 

Pentru rezultate optime, practica mudra pamantului dimineata.

 

Agni Mudra – Mudra focului

 

 

Supranumita si Surya Mudra (Mudra Soarelui), mudra focului trateaza anxietatea, problemele de greutate si problemele de digestie. Aceasta mudra stimuleaza si glanda tiroida.

 

Instructiuni: Indoaie degetul inelar si

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...