"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

“In ultimii 40 de ani, spune savantul francez J.Bernard, medicina a facut mai multe progrese decat in 40 de secole”.

 

Cine ar fi crezut ca variola poate fi eradicata, ca tuberculoza, febra tifoida, meningita, holera, difteria, scarlatina, boli care pana nu demult secerau intr-un singur an milioane de vieti, vor fi invinse de banalul mucegai de penicilina si derivatele sale, se intreaba doctorul Sabin Ivan, autorul cartii “Un masaj la indemana oricui-Presopunctura”.

 

trebuie sa folosim plante naturale in loc de medicamente

 

 

Si cine si-ar mai fi inchipuit, spune doctorul citat, ca embrionul uman (primul a fost creat in 1978) poate fi conceput in eprubeta si din el sa se mai dezvolte un viitor locuitor al Terrei?

 

Exemple cu mari cuceriri ale medicinei moderne sunt multe. Nu mi-am propus sa ma ocup de ele, fiindca, asa cum constatati, tema articolului este alta: remediile naturale.

 

Pentru ca tot mai multi oameni renunta la medicamnete, inlocuindu-le cu remedii naturale: plante medicinale, homeopatie, acupunctura, diete speciale, fizioterapie, etc.

PUBLICITATE

 

Curios este ca aceste metode nenocive de tratament au inceput sa fie utilizate chiar si in tarile cu o industrie farmaceutica foarte dezvoltata. Specialistii considera ca terapiile naturale vor fi “medicamentele” secolului al XXI-lea.

 

Acum se naste intrebarea de ce ar trebui sa inlocuim antibioticele, dovedite cele mai eficiente mijloace de combatere a microbilor, aspirina, cortizonul….

“Nimeni nu contesta medicamentul” precizeaza doctorul Sabin Ivan, “gratie caruia a fost posibila mentinerea unei stari bune de sanatate si prelungirea varstei de viata”.

 

In opinia specialistului, medicamentele:

 

– au doua taiusuri: vindeca, dar uneori produc si boli, mai ales cand sunt intrebuintate abuziv si necontrolat de medic;

 

– unele medicamente sunt rau tolerate de bolnavi, fiind insotite chiar de fenomene secundare;

 

– odata cu vindecarea bolii tratate pot aparea alte suferinte produse de insusi medicamentul administrat. Aceste boli numite iatrogene, conform statisticilor ocupa locul al IV-lea, pe lista flagelelor sociale, dupa bolile cardiovasculare, cancer si accidente de circulatie;

 

– pot deveni otrava, in caz de sunt asociate unei alte substante, care ii poate creste toxicitatea;

 

– pot produce, de multe ori, accidente grave si atunci cand sunt folosite singure: aspirina (hemoragii digestive), fenacetina din antinevralgice, consumata abuziv, produce imbolnavirea rinichiului si chiar cancer uretral sau vezical;

 

– s-a mai dovedit ca printre substantele cu potential cancerigen se numara si penicilina.

 

Argumentele acestea nu sunt aduse cu intentia de a se renunta complet la medicamente, mai ales daca situatia o impune, ci de a nu abuza de ele. O suferinta poate beneficia foarte simplu de un remediu natural.

 

Daca in introducere v-am dat citatul unui savant, incheierea se va realiza tot cu un citat. De data aceasta, apartine parintelui medicinei-Hipocrate: “A dobandi vindecarea este mai presus de orice stiinta medicala; mai multe cai, insa, ducand catre aceasta tinta, trebuie s-o alegem pe cea mai putin vatamatoare”.

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...